Het succes van land van ANWB | Carin, Manager vrije tijd

Carin van Berkel, Het Land van ANWB:

Het borrelt en het bruist bij Het Land van ANWB! Wat in 2011 begon als een wens - ‘we moeten beter laten zien dat we óók van de vrije tijd zijn’ - groeide uit tot een rijk gevulde en drukbezochte website. 

“Toen Roland Wanders, destijds financieel directeur van de ANWB, me vroeg of ik mijn eigen geld erop zou durven inzetten, beaamde ik dat. Toch moest ik daarna even slikken. Stel dat het toch geen goed plan was …?” Carin van Berkel, manager Vrije Tijd, denkt er lachend aan terug. Gelukkig waren haar zorgen voor niks. Het Land van ANWB mag je gerust een succes noemen. “We hebben een fijn team van twaalf mensen die heel hard werken en veel lachen. Ik durf te zeggen dat we de afgelopen jaren zijn gegroeid van start-up naar een echt bedrijf. Op de site staan nu 3.000 uitjes; naar 2.000 daarvan wordt actief gezocht.”


Wat leden leuk vinden

Volgens Carin heeft het succes met diverse factoren te maken: “De uitjes sluiten aan bij wat leden leuk vinden, we zijn goed vindbaar én we hebben inmiddels een prettige samenwerking opgebouwd met onze partners. We denken mee, bijvoorbeeld over de vraag hoe ze in het laagseizoen nog voldoende bezoekers kunnen trekken. Dat wordt erg gewaardeerd. Ook hebben we via al die partners veel kennis opgedaan. Die gebruiken we weer in het advies aan andere relaties.”

"De uitjes sluiten aan bij wat de leden leuk vinden."


Tijd voor nieuwe stappen

Het Land van ANWB heeft nu een sterk fundament. Carin: “Nu is het tijd voor nieuwe stappen: meer samenwerken met leden, meer aandacht voor maatschappelijke uitjes via het nieuwe platform en een groter aanbod aan internationale tickets en combinatie-uitjes zoals theaterbezoek met overnachting.” Professionaliseren staat ook op het lijstje van Carin: “Omdat we flink zijn gegroeid, is het tijd om bepaalde werkwijzen aan te passen. Denk aan een professioneel relatiemanagementsysteem. De Excel-spreadsheets waar we ooit mee begonnen passen niet meer.”


Voor Duitsers en Belgen

De droom van Carin voor 2018 is een aantrekkelijk aanbod voor leden van de Duitse ADAC en het Belgische Touring. “We willen bestaande arrangementen voor hen iets anders inrichten. Dit jaar doen we een voorselectie: wat moet je écht gezien hebben als je in Nederland bent?”

Voor meer informatie over Land van ANWB klik hier.