Valentijn: "Love is in the air", ook bij de ANWB

Het is weer Valentijn en ook binnen de ANWB kennen we een aantal echte 'ANWB-stellen': collega's die elkaar op de werkvloer hebben gevonden en ook voor elkaar van betekenis bleken te zijn.


Monique & Ton, sinds 14 februari 2008 bij elkaar 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? 
Wij kenden elkaar al langer. Beiden werken we al ‘geruime tijd’ bij de ANWB, en met plezier!! Onlangs zagen we dat we samen al vereeuwigd zijn op een sportdag poster uit 1992. Maar we waren elkaar nog niet opgevallen (Ton was niet lang genoeg; Monique was te tuttig).

We hebben wat met elkaar gekregen op 14 februari (!!) 2008, toen we samen naar een begrafenis van een collega gingen in Baak (bij Zutphen). Onderweg eindeloos veel gekletst en toen is ergens de vonk overgesprongen. Er zat nog een collega in de auto, maar die kreeg maar weinig aandacht; niet zo aardig achteraf… Onze relatie hebben we een paar maanden stil gehouden terwijl we op dezelfde afdeling werkten. Na een paar maanden hebben we het eerst aan onze managers en daarna aan de collega’s verteld.

Toen Monique aan haar manager aangaf ‘iets’ te willen vertellen, schrok hij enorm. Hij dacht eerst dat ik een nare mededeling had, maar het tegendeel was waar en dat was ook uit zijn reactie te merken. Helemaal opgelucht en vooral de uitspraak 'ooooooooooooooh, wat leuk… twee hele aardige en leuke mensen die elkaar ook heeeeeeeel aadig en leuk vinden, wat vind ik dat leuk!’ blijft ons bij. Een aantal collega’s geloofden het eerst gewoon niet. Niemand had het door gehad. Betekent dat we privé en zakelijk dus goed kunnen scheiden!

Hoe is het om als 'stelletje' te werken bij dezelfde werkgever?
Makkelijk. Je kent de mensen over wie we thuis praten (roddelen zullen sommigen zeggen). Je kent ‘het werk’ en de cultuur (helpen+). Bovendien praten we best vaak over het werk: verkeer kom je overal tegen. We zijn allebei redelijk ‘ledengericht’ en dat maakt dat we vaak op dezelfde manier denken over het werk. Aan de andere kant ook weer lastig, want we willen op het werk juist afstand houden en dat is misschien wel eens te geforceerd.
Als we bij eenzelfde overleg zijn dan doen we moeite om juist niet naast elkaar te gaan zitten bijvoorbeeld.

Wat merken jullie buiten je werk aan elkaar als gevolg van je ANWB-achtergrond?
Goed om op te merken: we wonen niet samen. Dat houdt het leuk!! Monique carpoolt niet met Ton naar het werk, maar met een andere ANWB collega en dat doet ze al heel lang. We hebben een keer een maandje samen gewoond en toen hebben we één keer samen kunnen rijden. Allebei houden we dus ook een eigen ANWB leven.
In onze vrije tijd zijn we regelmatig met werk bezig of we combineren het. Een tijdje geleden had Ton een actie opgezet waarop leden konden reageren. In het weekend begon dat ineens (eerder dan verwacht) enorm te lopen. Toen hebben we samen thuis ‘ANWB-tje' zitten spelen: perscontacten (natuurlijk na overleg met Persdienst), database maken van mailadressen, mails van leden lezen, reacties klaarmaken, een en ander klaar zetten voor secretariaat, enzovoorts. Dat konden we redelijk voor elkaar krijgen met onze gezamenlijke ANWB ervaring. EN we vonden het nog hartstikke leuk om samen te doen ook!!

Zoals gezegd, we praten best vaak over de ANWB (daar ligt geen taboe op); vakantie, recreatie en verkeer zijn immers leuke gespreksonderwerpen. Als we onderweg zijn vallen ons wel veel dingen op: dingen die te verbeteren zijn, waar we de leden op zouden moeten attenderen, mogelijke acties voor ANWB, noem maar op. Vrienden van ons maken zeggen wel eens dat wij anders naar onze omgeving kijken dan anderen. En aan het eind van de week gaan we vaak even eten in restaurant 'De Zaak' in Alphen aan den Rijn.


Sabrina & Pierre, sinds 1996 bij elkaar

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Wij hebben elkaar leren kennen bij het koffieautomaat van de afdeling Communicatie. Daar waren we op dat moment beide werkzaam. Op die afdeling zaten verschillende collega`s van de reclameafdeling, de studio, communicatiecoördinatie en de fotografen bij elkaar.

Hoe is het om als 'stelletje' te werken bij dezelfde werkgever?
Eigenlijk merken we er doorgaans niet zoveel van. We zitten inmiddels ook beiden op een andere afdeling, dus dat scheelt ook. Maar zelfs toen we op dezelfde afdeling werkten duurde het soms weken voordat een nieuwe medewerker in de gaten had dat we een stel zijn.

Wat betekent de ANWB voor jullie?
Onze eerste reactie bij deze vraag: de ANWB is een fijne werkgever.

Als twee collega’s bij een bank een relatie krijgen, noemen ze dat een ‘bankstel’. Heeft een relatie binnen de ANWB ook zo’n bijnaam? En zo nee, zouden jullie een leuke weten?
Jazeker, een Bondsstel!

Wat merken jullie buiten je werk aan elkaar als gevolg van je ANWB-achtergrond?
Wij gaan in ieder geval altijd goed voorbereid op vakantie!