NESSIE, de wissel knuffel van de leden

Scrumteam Reisinformatie heeft als eerste de nieuwe wisselprijs gewonnen: de enorme knuffel NESSIE, waarmee de ANWB medewerkers beloont voor klantgerichtheid. Het is dus eigenlijk een knuffel van de leden.

Knuffel NESSIE is het nieuwe symbool voor helpen plus. Hij is in het leven geroepen als wisselprijs voor medewerkers die opvallend klantgericht werken of klantgerichte ideeën hebben.

Afgeleid van de NES-score

De naam NESSIE is afgeleid van de NES, de score die aangeeft hoe enthousiast leden over onze dienstverlening zijn. Scrumteam Reisinformatie is de eerste prijswinnaar.Sitebezoekers veel enthousiaster gemaakt

Volgens de jury heeft het team sitebezoekers veel enthousiaster gemaakt over de verkeersinformatie en routeplanner op anwb.nl. Sinds anderhalf jaar is daar een stijgende lijn in de NES-scores te zien. Dat is te danken aan het feit dat het team goed op elkaar is ingewerkt en alle disciplines in huis heeft om websites te ontwikkelen: ontwerpen, programmeren en testen. Cruciaal is dat ze bezoekers vragen wat ze goed vinden en wat beter kan, en vervolgens met die feedback aan de slag gaan.

Over de NES-score

Het enthousiasme van leden over onze producten en diensten wordt gemeten aan de hand van een 10-puntsschaal. Voor de NES-score wordt het percentage ‘Niet enthousiast’ (rapportcijfer 0 tot en met 6) afgetrokken van het percentage ‘Erg enthousiast’ (rapportcijfer 9 of 10).