2000 extra pechgevallen per dag vanwege kou

Jaarlijks zorgt de kou voor drukte bij de Alarmcentrale en de Wegenwacht. Sinds maandag worden er in het hele land extra Wegenwachten ingezet en is de afdeling die de Wegenwachten aanstuurt maximaal bemand.

En dat is nodig, want afgelopen periode waren er dagelijks rond de 5.000 pechgevallen. Op een ‘normale’ dag zijn dat er zo’n 3.000. Tijdens deze koude dagen krijgen leden die buiten of langs de snelweg staan met pech voorrang op klanten die binnen kunnen wachten op hulp van de Wegenwacht.

Megadrukte door stroomstoring

Extra druk was het tijdens de grote stroomstoring in Amsterdam. Door de stroomstoring reden daar geen treinen en pakten veel mensen daarom de auto. “Over het algemeen zijn dat auto’s die vaker en langer stilstaan en waarbij de kans op startproblemen dus groter is.”, vertelt dutymanager Albert van Berkel. “Al vroeg op de dag zagen we dat het aantal pechgevallen begon op te lopen. Wegenwachten konden het maar net bijhouden en partnerbedrijven, die de Wegenwacht ondersteunen bij drukte, moesten bijspringen.”