ANWB en ROC Mondriaan leveren eerste gediplomeerden aan Wegenwacht

​Met het diploma Eerste Autotechnicus, dat 15 leerlingen van ROC Mondriaan 19 januari 2018 hebben ontvangen, gaan ze aan de slag als wegenwacht, accuservice- of servicecentrummedewerker.

Het is de eerste lichting Wegenwachtmedewerkers die is opgeleid via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Na hun ROC-opleiding Autotechniek, zijn ze door de ANWB geschoold tot Eerste Autotechnicus.


Al aan het werk

De diploma-uitreiking door directeur Hulpverlening Rian Vreeburg en ROC-directeur Arien Reuyngoudt is de formele bekroning van de opleiding. Sommige leerlingen werken al een paar maanden als wegenwacht, accuservice- of servicecentrummedewerker. Twee van hen moesten direct na ontvangst van het diploma spoorslags het hoofdkantoor verlaten om hun dienst te beginnen.


Zó de gele auto in

Technisch docent Adriaan van Broekhoven: “Dat is uniek van deze manier van opleiden. De leerlingen zijn heel gericht geschoold op de Wegenwachtpraktijk. Na de opleiding kunnen ze zó de gele auto of het servicecentrum in.”

In september 2018 zal er nog een lichting van 12 kandidaten de opleiding afronden. Op 30 augustus 2018 start weer een nieuwe klas, klik op de link om de vacature te bekijken.