Dutch Mobility Hackathon

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 november is het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag het toneel van de Dutch Mobility Hackathon. Wil je hieraan mee doen, meld je dan snel aan.

Voor de hackathon stellen ANWB, NS en Schiphol (drie grote Nederlandse partners in mobiliteit) meer dan 20 datasets beschikbaar. Daarmee kunnen developers en andere dataspecialisten aan het werk om oplossingen te ontwikkelen voor smart mobility. Maar ook marketeers zijn welkom. De hackathon wordt georganiseerd in samenwerking met startup incubator UtrechtInc.

Innovatieve oplossingen en nieuwe kansen
De deelnemers aan de hackathon worden uitgedaagd om de data in 24 uur te vertalen naar innovatieve oplossingen voor slimme en duurzame mobiliteit en nieuwe kansen te signaleren voor nieuwe en betere diensten. Denk aan oplossingen voor files, vliegvertragingen, verbeterde locatiebepaling van auto's, verkeersveiligheid en routebepaling.

Aanvullende informatie 
Deelname is gratis en er zijn mooie prijzen te winnen: geldprijzen, gadgets, reischeques en VIP-pakketten met een totale waarde van € 12.000. Je kunt je aanmelden via Dutch-Mobility-Hackathon-Aanmelden. Aanmelden kan als individu, maar óók in teamverband. Een team bestaat uit maximaal 6 personen. 

​De hackathon begint vrijdag 17 november om 14.00 uur en eindigt zaterdag 18 november om 17.00 uur, dus inclusief een overnachting. Voor slaapplaatsen wordt gezorgd. Tijdens de finale op zaterdag beslist een jury welke teams in de prijzen vallen. Meer informatie over de hackathon vind je op dutchmobilityhackathon.nl.

De Dutch Mobility Hackathon is een initiatief van ANWB IT, Group Strategy en Jong ANWB.