Helpen+ bij de ANWB

Helpen+, net even dat stapje extra zetten voor de leden. Bij veel collega’s zit het in het bloed. Ze laten ermee zien wat de kracht is van onze unieke vereniging.

Iedere ANWB’er kent de term ‘helpen+’, maar wat verstaan we er precies onder en wat kunnen we ermee in de praktijk? Afgelopen jaar trok een speciale workshop als een reizend circus door de organisatie, om samen met medewerkers na te denken over de kracht van het merk, de betekenis van helpen+ en de vertaling ervan naar het eigen werk. Hoe doen we het? Waarom doen we het zo? En hoe ervaren de leden dat? Er zijn inmiddels al bijna zestig workshops gegeven, de meeste door merkstrateeg Wieke Quak, maar ook door Sabrina Werkhoven van de Alarmcentrale en diverse collega’s van HR/ Opleidingen. Er waren ook workshops op maat: Helpen+/NES en Helpen+/ANWB tone of voice in samenwerking met Ledensignalen & Communicatie. In totaal deden al ruim 650 medewerkers mee.

Betrokken, betrouwbaar, behulpzaam, deskundig
De workshop gebruikt de merkwaarden van de ANWB als uitgangspunt: betrokken betrouwbaar, behulpzaam en deskundig. Hoe pas je die zelf toe in je werk? Dat levert volgens de workshop-leiders vaak verrassende en vooral positieve gesprekken op.

Medewerkers blijken trots op de club en zeer betrokken bij hun werk. Het ANWB-dna wordt sterk gevoeld. Wieke: “Door ons hier steeds bewust van te zijn en een scherp oog te houden op verbeterpunten, blijven we leden verrassend goed helpen én blijven we een sterk merk.”