Finance en digitalisering is mij op het lijf geschreven | Patricia, Senior Finance Applications Analyst

"Als verbindende schakel vertaal ik de wensen van verschillende afdelingen in ontwerpen waar IT'ers mee aan de slag kunnen voor Oracle. Dat is het software pakket waarin je de hele bedrijfsvoering administreert, van inkoop tot salarissen.

"Dat voor een buitenstaander Finance saai lijkt, begrijp ik. Maar als je er eenmaal in zit, raak je geboeid."


Zeventien jaar heb ik als Oracle-gedetacheerde in allerlei bedrijven gewerkt. Elk bedrijf maakte er maatwerk van. Bij de ANWB begon ik als Oracle 'product owner' (eindverantwoordelijke). Nu werk ik aan projecten voor verbetering van het proces. Zo ben ik bezig een nieuwe applicatie te selecteren om financiële cijfers van deelnemingen en dochterbedrijven samen te voegen. Cijfers komen daardoor sneller beschikbaar en worden betrouwbaarder.

Dat voor een buitenstaander Finance saai lijkt, begrijp ik. Maar als je er eenmaal in zit, raak je geboeid. Zeker op het snijvlak met IT. Digitalisering en automatisering interesseren mij. En Finance bestrijkt álles wat te maken heeft met financiële cijfers: van marketingcampagnes tot renovatie van het pand. De combinatie van Finance en automatisering is me op het lijf geschreven.

Prashand is Data Scientist en heeft gewerkt aan het First Time Right model, waarmee direct voor de meest geschikte hulp gekozen kan worden.

Prashand is Data Scientist en houd zich bezig met het creëren van voorspelmodellen op basis van data. ‘Een goed voorbeeld van waar ik mee aan heb gewerkt is het First Time Right model (FTR). Als leden met pech langs de weg staan krijgen zij telefonische assistentie of een Wegenwacht die ter plekke komt helpen. Maar soms kan blijken dat de telefonische assistentie niet geholpen heeft en er alsnog een Wegenwacht komt kijken, of dat een Wegenwacht komt kijken voor iets wat wél met telefonische assistentie verholpen had kunnen worden. Het FTR model heeft van honderdduizenden cases geleerd van vroeger en weet daardoor precies wanneer je welke hulp moet inzetten. En zo kunnen wij ook weer de leden sneller en makkelijker helpen. Dit was dan een voorbeeld voor de Wegenwacht, maar zo werken we ook voor andere business lines. Het werk is daardoor variërend, maar ook uitdagend omdat je steeds weer nieuwe problemen probeert op te lossen.’