Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

Week van de werkstress workshops

Van 14 tot en met 17 november was het de Week van de Werkstress. De ANWB heeft hier ook aan meegedaan! Wij hebben verschillende en ontspannende workshops georganiseerd om werkstress te voorkomen en het werkplezier te vergroten. Zo konden onze collega`s meedoen aan power yoga, tai chi, mindfulness en schermen, maar ook aan trainingen om een burn-out te voorkomen en hoe je een betere balans tussen werk en privé bereikt.

Annette Kimmel (specialist opleidingen) en Tim de Boer (stagair HR) deden beiden mee aan zo'n workshop.

Annette koos voor de workshop schermen. "Ik heb deze workshop gekozen omdat ik het leuk vind om iets anders te doen wat ik nog nooit gedaan heb. En ik heb nog nooit van mijn leven geschermd. Daarnaast denk ik dat door een workshop schermen te gaan doen ik me echt moet focussen op het nieuwe wat ik daar leer. En dus ook mijn hoofd leeg moet maken." aldus Annette.

Tim koos voor één van de andere workshops: 'stress en ontspanning'. "Ik wil vooral zien hoe anderen omgaan met stress. Hoe ervaart diegene stress op de werkvloer en hoe gaat hij/zij hier mee om? Ik hoop handige tips en/of oefeningen te leren om hier gemakkelijker mee om te gaan."

Wij hebben Tim en Annette gevraagd waarom ze hebben meegedaan en hoe ze de workshop hebben ervaren.


Hoe ervaar jij stress op de werkvloer?  
Annette: "Ik ervaar werkstress door een combinatie van het werken aan deadlines, geen nee kunnen zeggen en dat er dan ook nog allerlei extra kleine werkzaamheden tussendoor komen die meer werk lijken te zijn dan dat ik in eerste instantie dacht."

Tim:
 "Ik ervaar werkstress door het snel moeten kunnen schakelen tussen allerlei uiteenlopende vraagstukken zonder dat ik het voorgaande op een voor mij positieve manier heb kunnen afsluiten. Ik moet leren om dit los te laten."

Wat vond je van de workshop?
Annette: "Het was een leuke en intensieve workshop. De instructeur vertelde met passie en enthousiasme over het schermen. Hij leerde ons stap voor stap technieken en basishouding." 

Tim: "Erg fijn om met collega’s te praten over een onderwerp dat ons alle in welke mate dan ook bezighoud; (werk)stress. Verder zijn we ingegaan op oefeningen en tips om met werkstress om te kunnen gaan. Zo hebben we gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen en zijn we een soort ‘body meditatie’ gaan volgen door ons eigen lichaam."

Kan je de workshop toepassen om voortaan minder stress te ervaren?
Annette: "Alleen de workshop schermen helpt daar natuurlijk niet bij. Wat ik nu al doe is: wekelijks 3 keer sporten. In het weekend ook ruimte maken om echt even niets te doen. Op het werk in mijn agenda elke dag een blok in te plannen zodat er ruimte is om ook even op adem te komen en niet van afspraak naar afspraak te lopen. ‘S avonds niet meer mijn mail van het werk te bekijken. En dan nog lukt het niet altijd haha!"
 
Tim: "Als ik merk dat ik veel aan me hoofd heb zal ik de in de cursus toegepaste vorm van meditatie gebruiken om tot een bepaalde mate van rust te kunnen komen. Hierbij zal ik voor mijzelf ook extra aandacht besteden aan prioriteiten en bijzaken."