Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

#TBT: 100 jaar ANWB winkels

Onze winkels bestaan 100 jaar! Onze eerste winkel opende aan de Keizersgracht in Amsterdam. Hier werden bondsuitgaven in de etalage uitgestald en konden klanten er terecht voor reisgidsen, kaarten en andere informatie. Dit bleek een groot succes want inmiddels zijn ANWB-winkels al 100 jaar een begrip en te vinden in steden door heel Nederland. Later volgde natuurlijk de webwinkel, een nieuwe stap in de winkelgeschiedenis van de ANWB. Het assortiment is breed: van reisboeken tot wandelschoenen, van campingstoelen tot een warme winterjas.

Kiosken

In de zomer van 1938 opende wij kiosken bij drie grensovergangen. Reizigers konden hier kaarten en gidsen kopen, geld wisselen en het personeel hielp de reizigers met het invullen van de formulieren. De kiosken waren aanvankelijk vooral gericht op binnenkomende buitenlandse toeristen. De eerste ANWB-grenskiosken stonden in Eijsden (op de weg van Maastricht naar Luik), Wernhout (op de weg van Nijmegen naar Kleef) en Beek (tussen Breda en Antwerpen). Twee maanden later werd ook een kiosk in Sluis geopend.

Huidige winkels
Tegenwoordig zijn de winkels veelzijdiger dan ooit. Naast de bekende boeken en kaarten is het assortiment in de laatste 15 jaar uitgebreid met kleding, schoenen, spullen voor de auto en andere handige spullen voor onderweg.