Een zomerbaan anders dan anders

Ben jij kampioen in helpen? Op de ANWB Alarmcentrale hebben wij uitdagende banen deze zomer.

ANWB Alarmcentrale zoekt enthousiaste medewerkers voor de telefonische hulpverlening aan gestrande reizigers in het buitenland. Het is een zomerbaan die anders is dan anders. Je coördineert en organiseert hulp voor mensen die in het buitenland problemen hebben gekregen of ziek zijn geworden. Dat betekent dat jouw rol een hele belangrijke is voor veel mensen, werk dat er echt toe doet. Je kan aan de slag in Assen en Den Haag maar ook in het buitenland bij onze steunpunten in Lyon, München en Barcelona. We hebben mogelijkheden voor medewerkers voor voertuighulpverlening en personenhulpverlening. Een idee krijgen hoe dat is?

Het verschil dat jij maakt

Als telefonische voertuighulpverlener coördineer en organiseer je hulp voor mensen die in het buitenland problemen hebben gekregen met hun auto, motor of caravan na bijvoorbeeld een aanrijding of mechanische schade. Je organiseert relevante hulp en begeleidt reparaties bij lokale garages, of zorgt ervoor dat het voertuig wordt gerepatrieerd (terug naar Nederland wordt gehaald). Je onderhoudt contact met verzekeringsmaatschappijen ten aanzien van te leveren diensten. Je schakelt soepel: van meeleven met de klant tot het snel regelen van een oplossing. Je behoudt daarbij het overzicht en hebt oog voor details.

Als telefonische personenhulpverlener verleen je hulp aan vakantiegangers die gestrand zijn als gevolg van ziekte, ongeval of persoonlijke omstandigheden. Dit varieert van het regelen van betalingen aan de ziekenhuizen tot het regelen van vervoer van familieleden. Het verwerken van de dossiers in het systeem, het controleren van verzekeringspolissen, maar ook het reserveren van een hotel of het oplossen van een overboeking in een accommodatie behoort tot de werkzaamheden.

Wat voor jou?

Als hulpverleners op de ANWB Alarmcentrale wordt wel wat van je gevraagd. Je bent klantgericht en hebt de gave om je goed te kunnen verplaatsen in de situatie van anderen. Het is namelijk niet niets om in het buitenland te stranden. Je schakelt soepel en snel: van meeleven met de klant tot het snel regelen van een oplossing. Je behoudt daarbij het overzicht en je hebt oog voor details. Je hebt een hoog werktempo en je vindt het een uitdaging om als ‘een spin in het web’ met meerdere zaken tegelijkertijd bezig te zijn. Je raakt niet snel in de stress. Uiteraard ben je uitermate communicatief vaardig en dienstverlenend. Het beheersen van meerdere talen is een must. Je hebt immers continu contact met buitenlandse organisaties. Nederland en Engels beheers je uitstekend en daarnaast een 2e buitenlandse taal zoals Frans, Duits, Spaans of Italiaans.

Selectie via Unique en Young Capital

De ANWB werkt samen met 2 selectiebureaus. Waarom? We hebben heel veel mensen nodig en zij helpen ons hierbij. Je kan dus niet direct bij de ANWB solliciteren maar wel bij Unique of Young Capital. Zij informeren je bijvoorbeeld over de verschillende vacatures, standplaatsen, salaris en startdata. Zij verzorgen ook de selectie. Er wordt gekeken naar je talenkennis, je opleidingsniveau en je competenties. Als je geschikt bent, stellen zij jou voor bij de ANWB en kom je bij ons op een (groep) assessment. Om te solliciteren kan je direct naar de websites: www.unique.nl of www.youngcapital.nl

Contract van de ANWB

Als jij de selectieprocedure succesvol doorloopt kom je op contract bij de ANWB. Je werkt in onregelmatige diensten, dus ook in de weekenden en af en toe een nachtdienst. Wij zorgen ervoor dat je volledig wordt opgeleid in een fulltime opleiding van 2 weken. Daartegenover staat dat je een zomer lang degene kan zijn die voor onze leden echt het verschil maakt tussen een in de soep gelopen vakantie en een plezierige vakantie. Daarnaast is de band met collega's op de centrale hecht door alle bijzondere gebeurtenissen die je meemaakt. Een zomerbaan anders dan anders dus!

Lees ook het verhaal van personenhulpverlener Marc Putman >