Finance en digitalisering is mij op het lijf geschreven | Patricia, Senior Finance Applications Analyst

"Als verbindende schakel vertaal ik de wensen van verschillende afdelingen in ontwerpen waar IT'ers mee aan de slag kunnen voor Oracle. Dat is het software pakket waarin je de hele bedrijfsvoering administreert, van inkoop tot salarissen.

"Dat voor een buitenstaander Finance saai lijkt, begrijp ik. Maar als je er eenmaal in zit, raak je geboeid."


Zeventien jaar heb ik als Oracle-gedetacheerde in allerlei bedrijven gewerkt. Elk bedrijf maakte er maatwerk van. Bij de ANWB begon ik als Oracle 'product owner' (eindverantwoordelijke). Nu werk ik aan projecten voor verbetering van het proces. Zo ben ik bezig een nieuwe applicatie te selecteren om financiële cijfers van deelnemingen en dochterbedrijven samen te voegen. Cijfers komen daardoor sneller beschikbaar en worden betrouwbaarder.

Dat voor een buitenstaander Finance saai lijkt, begrijp ik. Maar als je er eenmaal in zit, raak je geboeid. Zeker op het snijvlak met IT. Digitalisering en automatisering interesseren mij. En Finance bestrijkt álles wat te maken heeft met financiële cijfers: van marketingcampagnes tot renovatie van het pand. De combinatie van Finance en automatisering is me op het lijf geschreven.