Helemaal op haar plek | Milou, Verkoopadviseur

Met haar oprechte interesse en vrolijke voorkomen maakt Milou graag een printje in iemands hart. In ANWB-winkel Meppel zit ze helemaal op haar plek. Leuk contact met leden, veelzijdig werk en een fijne sfeer.

Dat is echt niets voor mij! Dat was het eerste wat Milou Bovenkamp dacht toen ze ruim 5 jaar geleden ANWB-winkel Sneek binnenliep. “De winkel was nog niet verbouwd en oogde niet bepaald hip. Maar door het leuke gesprek met Femke Roelofs, destijds winkelmanager, liep ik met een totaal ander gevoel de deur uit.” Haar ogen glinsteren nog als ze eraan terug denkt: ‘Femke zocht mensen voor een nieuwe ANWB-winkel in Heerenveen. Dat leek me wel wat, samen starten in een fris nieuw pand. Doordat je veel met elkaar onderneemt en samen trainingen volgt, leer je elkaar goed kennen.”

"Dat een klant naar jouw winkel komt, moet je nooit als normaal beschouwen."

Geen stilzitter

Anderhalf jaar later kreeg Milou weer de kans om in een nieuwe winkel aan de slag te gaan. Dit keer in Meppel, haar huidige werkplek. Ook daar werd een nieuw team samengesteld. Milou: “Het leek me leuk om alles nog een keer mee te maken, nu mét ervaring. Zo kon ik mijn kennis doorgeven. Dat gaf ontzettend veel energie.” Haar stralende lach en aanstekelijke enthousiasme verraden dat Milou geen stilzitter is.

Lachend: “Een klant zei ooit: ‘Het lijkt wel alsof je door de winkel danst!’. Een mooi compliment. Ik help graag mensen. Dat had ik al toen ik stage liep in een kledingzaak. Ik ging soms zó op in een klant, dat ik totaal vergat waar ik daarvoor mee bezig was.” Dat ze hier op haar plek zit, mag wel duidelijk zijn: “Ik heb jaren bij een juwelier gewerkt. Het feit dat kinderen spontaan begonnen te fluisteren bij binnenkomst, zegt genoeg. De sfeer was daar totaal anders.” Milou voelt ondertussen feilloos aan of een klant geholpen wilt worden of niet: “Ik zie het aan de lichaamshouding en hoe ze kijken.

Ik maak graag een printje in iemands hart door oprechte interesse te tonen. Zo kom je op een spontane, natuurlijke manier veel over iemand te weten. Ik ben ook goed in het onthouden van gezichten. Vaak kom ik nog even terug op een aangemaakte reis of een eerder aangeschaft product. Mensen zijn dan verrast dat ik dat nog weet. Dat een klant naar jouw winkel komt, moet je nooit als normaal beschouwen, vind ik. Ze kunnen net zo goed ergens anders heen.” Vindt Milou alle producten even leuk om te verkopen? “Schoenen zijn niet mijn favoriet”, bekent ze. “Oh, en de tolbadge! De uitleg en het invullen van gegevens kosten ontzettend veel tijd.” Ook al is het druk en groeit de rij wachtenden, Elke klant krijgt aandacht. Milou: “Gehaast werken heeft geen zin. Daar word je echt niet sneller van, alleen maar slordiger.”

Fotograaf: Nadine de Ruiter Fotografie