Pavel Goultiaev (30), IT-architect

Hoe hard ga jij?
Best hard. Ik ben drie jaar geleden binnen gekomen als medior software engineer. Na een paar maanden ben ik al mee gaan draaien in projecten. Was ik steeds meer bezig met het bedenken van IT-oplossingen op vragen uit de business. Na 2,5 jaar ben ik benaderd om intern te solliciteren op de IT-afdeling die voor onze hulpverleningssystemen zorgt. We bouwen bijvoorbeeld aan systemen waarmee we kunnen communiceren met auto’s of met die van de wegenwachters.

Ga je hard genoeg?
Ik heb mijn plafond nog niet bereikt. Maar dat hoeft ook niet in een paar jaar te gebeuren. Het werk dat ik nu doe, is een senior functie. Mijn teamleden zijn gemiddeld tien-, vijftien jaar ouder dan ik. In dat licht kan je stellen dat het goed gaat met mij.

Is het ook leuk?
Zeker. Ik werk aan de core business van de ANWB. Het zijn interessante tijden. In de auto-industrie speelt IT een steeds grotere rol. We gaan naar zelfrijdende auto’s. Gebruiken voor de communicatie steeds meer connected car platformen. Bedrijven als Apple en Google komen op de markt en bemoeien zich steeds meer met auto’s: er gebeurt ontzettend veel. Binnenkort zullen auto’s 24/7 verbonden zijn met internet en dat geeft ons als ANWB nieuwe kansen.

Bijvoorbeeld?
Het zal niet lang meer duren en dan waarschuwt ANWB je dat je auto kapot gaat, voordat je daadwerkelijk langs de kant van de weg staat. Proactieve hulpverlening. Die verandering van service geven, maken we mogelijk met IT. We zien dat technologie nu heel veel extra kansen en mogelijkheden biedt om de hulpverlening en dienstverlening verder te brengen. The sky is the limit.

Klinkt als een groot hallelujah-verhaal
De andere kant van de medaille is dat als we niet genoeg inspringen op de technologische revolutie we over een paar jaar niet meer de services kunnen bieden waar onze leden en klanten dan om vragen. Dat geeft ook druk.

Het gaat ergens over…
Dat IT niet meer weg te denken is bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, geeft mij een goed gevoel. We zijn van betekenis en ontwikkelen de kwaliteit van de hulpverlening van de toekomst.

We praten vooral over werk. Gebeurt je dat vaker?
Ja. Ik ben heel betrokken. En enthousiast over waar ik mee bezig ben. Ik ben iemand die graag leert en wil werken voor een organisatie met een maatschappelijke relevantie. Bij ANWB werk ik aan de mobiliteit, hulpverlening en verkeersveiligheid van morgen. Dat vind ik echt mooi werk en vertel ik graag over.

En als je dan toch iets over jezelf moet vertellen?
Ik heb zelf de Wegenwacht nog nooit hoeven bellen: ik reis vooral met het openbaar vervoer. Publicatie datum: 17 december 2018