Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

Ik kan iets betekenen in de ontwikkeling van mensen

Ineke Mathot (44), Specialist opleidingen

"Samenwerken is voor mij de accelerator van vernieuwing".

Wat doet een specialist opleidingen?

Ik houd me bezig met de ontwikkeling van ANWB-medewerkers in de breedste zin van het woord. Hoe zorgen we ervoor dat onze mensen groeien in lijn met het profiel dat we nodig hebben? Daar werk ik aan voor zowel medewerkers als managers.

Hoe ziet jouw dag eruit dan?

Overleg met collega’s. Afspraken met externe trainingsbureaus. Beleid schrijven over hoe we als ANWB willen omgaan met talenten. En soms heel concreet: het inkopen van een training. Daarnaast ben ik de motor achter het medewerkerstevredenheidonderzoek: a great place work.

Hoe manage jij je eigen talent?

Door te zorgen dat ik inspirerende collega’s heb. Dat gaat best goed. Ik zorg dat collega’s mijn talenten kennen en ik gebruik de talenten van mijn collega’s.

Wat vind jij inspirerend?

Samenwerken met collega’s. Ik vind het heerlijk om iedere dag collega’s aan te spreken, ze beter te leren kennen en dan te kijken of er nieuwe verbindingen gelegd kunnen worden. Het is een natuurlijke manier om tot innovatie te komen. Samenwerken is voor mij de accelerator van vernieuwing. Nog een voordeel: beter verbonden collega’s werken vaak ook efficiënter.

En thuis. Wat is dan je inspiratie?

Mijn gezin. Mijn vrienden en een goed gesprek met een glas wijn. In die volgorde. Voor de rest houd ik van hardlopen en fietsen.

Nog even de link: ANWB helpt auto’s op weg, jij helpt mensen op pad…

Ik word blij als ik iets kan betekenen in de ontwikkeling van mensen. Ik hoop altijd dat mensen open staan voor verandering. Gewoon omdat de wereld om ons heen verandert. Dat moeten we niet als een bedreiging zien maar als iets positiefs. Mijn grote opdracht is dat ik de mensen van ANWB ontwikkelingsbereid houd.

Hoe lukt dat?

Ontwikkeling is niet iets wat per se in een klaslokaal gebeurt. We willen dat het veel meer op de werkvloer plaatsvindt. Dat betekent bijvoorbeeld dat mensen de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Je hoeft dus niet 100% aan het perfecte profiel te voldoen om toch een stap te kunnen maken.

Waar gaat jouw ontwikkeling naar toe?

Die slaan we even over. Daar kom ik zo op terug.

Waar staat ANWB in 2020 als het aan jou ligt?

Een flexibel, transparant bedrijf dat voorop loopt met innovatieve oplossingen op het gebied van hulpverlening, verkeersveiligheid, mobiliteit en vrije tijd.

Dat is een mond vol.

Dat is het. Maar we zijn ook een heel groot en divers bedrijf.

Je bent me nog een antwoord schuldig. Jouw ontwikkeling gaat…?

Zakelijk? Ik ben een moeder met een jong gezin en werkte de afgelopen jaren drie dagen. Ik merk dat mijn gezin en ik er klaar voor zijn om de balans iets meer richting werk te verschuiven. Thuis speur ik het internet af naar een racefiets. Daar wil ik komende jaren ook iets mee gaan doen.