User Experience

Het draait om de klantbeleving.

Bij de ANWB hebben we een bijzondere uitdagende omgeving voor jou, binnen het vakgebied User Experience (UX). Dagelijks werken meer dan 15 UX Designers, UX Researchers en Visual Designers aan het verbeteren van de klantbeleving voor onze bijna 5 miljoen leden. Data, onderzoek, creatieve workshops en multidisciplinair werken zijn niet meer weg te denken. Zo kunnen we samen zorgen voor een zo optimaal mogelijke klantervaring.

UX vacatures

Voor welke experience ga jij?

De middelen zijn aanwezig, maar aan kennis hebben we nooit genoeg. UX ontwikkelingen staan niet stil en vragen constant meer van ons. Help jij onze customer journey verder in te richten? Versterk het team en pak een centrale rol in de ontwikkelingen van nieuwe producten en diensten.

Continu onderzoeken en valideren

In ons eigen UX Research Center worden wekelijks nieuwe en bestaande producten en diensten uitgebreid getest. Het is een compleet lab met moderne eye-trackers, live streaming en mogelijkheden voor onderzoek buiten de deur. Het UX Research Center bestaat uit twee ruimtes: een ruimte waar de onderzoeker de test uitvoert en de observatieruimte van waaruit de UX Designer (als hoofdwaarnemer), het scrum-team en de belangrijkste stakeholders kunnen observeren.

Uitzonderlijke werkomgeving

Voor de duizenden klantbelevingen.

Het digitale landschap van de ANWB is groot. Waarschijnlijk groter dan je dacht. Gemiddeld hebben we per jaar zo'n 130 miljoen sessies op anwb.nl en meer dan 35 miljoen sessies in 10 verschillende apps. Dit resulteert in duizenden digitale contactmomenten per dag, waardoor de klantbeleving ook duizenden keren per dag op de proef wordt gesteld. Het UX team werkt aan het constant verbeteren van deze beleving.

UX Research Center

Om martkleider te blijven doen we voortdurend onderzoek naar de behoeftes en wensen van onze klanten. Wekelijks onderzoeken we ons eigen werk in het UX Center.

UX Chapter
Onze wekelijkse bijeenkomst noemen we UX Chapter. Tijdens UX Chapter komen de UX Designers bij elkaar om samen te werken, feedback te geven en inspiratie te delen.
World Usability Day
Wij doen mee met Usability Day om de collega’s van andere afdelingen te laten zien wat we met UX doen voor de leden, de gebruikers en de organisatie.
Schermafbeelding van het Design System Poncho van de ANWB
ANWB Design System Poncho
Wij hebben een eigen Design System, genaamd Poncho. Elke maand werken we verder aan het design system op Poncho Day. Dan zorgen we er bijvoorbeeld voor dat nieuwe componenten en elementen kunnen worden toegevoegd. We dragen met het hele team bij aan Poncho, maar plukken daar ook de vruchten van. De hele organisatie maakt gebruik van Poncho, waardoor je jouw werk ook overal in de organisatie terug ziet.
UX Meetup
Van tijd tot tijd organiseren we bijeenkomsten met Meetup. Zo hebben we bijvoorbeeld in samenwerking met Angi Studio de MeetupHoe ontwikkel je succesvolle producten voor 4,5 miljoen leden?’ georganiseerd op het hoofdkantoor van de ANWB. Meer dan 50 UX'ers kwamen bij elkaar en maakten kennis met deze uitdaging van de ANWB. Een keertje mee doen met een UX Meetup? Hou de website van Meetup in de gaten. Bekijk de video voor een impressie.