Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

BBL opleiding Wegenwacht

BBL opleiding Wegenwacht

Is autotechniek jouw passie en droom je van een baan binnen de Wegenwacht, dan is dit je kans om je droom werkelijkheid te laten worden! Volg je MBO 3 opleiding voor Eerste Autotechnicus bij ANWB Wegenwacht en werk daarnaast meteen in roosterdienst bij een ANWB servicecentrum dit is in samenwerking met ROC Mondriaan.


Het werk

Het werk van de Wegenwacht gaat over mobiliteit en pechhulp. Maar een Wegenwacht heeft niet alleen met auto’s te maken. Het werk raakt vooral bestuurders, de mensen. Per jaar lost de ANWB Wegenwacht 1.250.000 pechgevallen op. En elke dag staan door heel Nederland gemiddeld 250 wegenwachten paraat om mensen te helpen met starten, het vervangen van accu’s of banden en veel, heel veel andere technische ongemakken.


De opleiding

Je komt in een kleine klas van 12 studenten. Hierdoor is er veel aandacht en begeleiding voor jou. Eén dag per week ga je naar het ANWB-opleidingscentrum in Utrecht. Hier krijg je les van zowel ANWB als van een ROC docent. Daarnaast volg je 3 keuzemodules, te weten: Innovatie, Kwaliteitszorg en Klantcontact. In de ochtend volg je de theorie en in de middag breng je dit in de praktijk, ook weer onder begeleiding van de docent. 32 uur per week ben je werkzaam in het Service Centrum bij jou in de buurt. Hier leer je storingen snel, inventief en definitief verhelpen aan niet alleen alle merken auto’s, maar ook aan motorfietsen, brommers en E-fietsen.

Past deze opleiding bij jou?

Jouw passie voor autotechniek zien wij terug in je opleiding en in je hobby’s. Je kunt goed samenwerken en je durft ook zelf initiatief te nemen. Vieze handen zijn voor jou geen enkel probleem. Voor jou is het belangrijk dat onze leden weer goed op weg geholpen worden. Als jij niets liever wil dan in aanmerking komen voor dit BBL traject bij de Wegenwacht, dan neem jij het volgende nog mee:
  • een afgeronde MBO 2 diploma in de richting van autotechniek
  • flexibiliteit wat betreft werktijden en werkzaamheden
  • bereidheid om de opleiding te gaan volgen bij de ANWB Academie in Utrecht

Locaties

Binnen Nederland heeft ANWB 33 Wegenwacht stations, 9 Service Centrums, een Technisch Expertise Centrum, een geavanceerde planafdeling en een opleidingscentrum. Op 8 verschillende locaties in het nu mogelijk de BBL opleiding te volgen, te weten: Ypenburg (Den Haag), Rhoon, Badhoevedorp, Naarden, Utrecht, Wolfheze, Groningen en Geldrop.

Kijk nu bij onze vacatures of er nog beschikbare vacatures zijn in jouw regio. De werving is al in volle gang! Staat jouw standplaats er niet bij? Dan is de vacature voor die regio vervuld.


Wat je gaat verdienen

• leuke en enthousiaste collega’s
• salaris volgens de jeugdschalen van de ANWB cao. Dit is afhankelijk van je leeftijd, ervaring en opleidingsniveau
• een opleiding die door de ANWB wordt betaald
• reiskostenvergoeding
• onregelmatigheidstoeslag
• boeken en kleding
• eindejaarsuitkering van 5,58%
• ANWB lidmaatschap en Wegenwacht abonnement
• 25 verlofdagen en 13 ADV per jaar op basis van fulltime contract
• de mogelijkheid om te sparen voor extra verlof
• volop trainings-, opleidings-, en ontwikkelingsmogelijkheden bij onze ANWB Academie
• diverse collectiviteiten waaraan je deel kunt nemen, met interessante kortingen en regelingen op alle ANWB producten en diensten
• prima pensioenregeling


Startdatum

Alle BBL klassen zijn voor het schooljaar 2018/2019 geheel vervuld voor alle regio’s. In 2019 verwachten wij weer mogelijkheden. De exacte datum en standplaatsen zijn echter nog niet bekend. Hierdoor kunnen wij momenteel geen aanmeldingen in behandeling nemen. Zodra de startdatum en de beschikbare locaties bekend zijn, dan wordt dat op deze pagina bekend gemaakt. Solliciteren kan dan bij de openstaande standplaats met brief en cv. Hou de website in de gaten voor alle nieuwe ontwikkelingen.


Selectieprocedure voor BBL Opleiding Wegenwacht

Tijdens de selectieprocedure voor de BBL Opleiding Wegenwacht krijg je alle informatie die je nodig hebt om je een zo volledig mogelijk beeld van de opleiding te kunnen vormen. Dat is niet alleen informatie over de inhoud van de opleiding, de arbeidsvoorwaarden en het salaris, maar ook over de ontwikkelingsmogelijkheden en bedrijfscultuur binnen de ANWB. Wanneer je voor de BBL Opleiding Wegenwacht in aanmerking wil komen, dan solliciteer je eerst met CV en motivatiebrief. Wanneer er op basis van je CV en brief voldoende aanknopingspunten zijn om voor de opleiding in aanmerking te komen, dan word je uitgenodigd voor een gesprek. Na een wederzijdse positieve kennismaking volgt een praktijktest.


Wat houdt de praktijktest in?

Na een positieve wederzijdse kennismaking volgt een praktijktest. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging met datum en tijdstip om aanwezig te zijn in het opleidingscentrum te Utrecht. Gedurende 5 kwartier zal de technisch docent je verschillende opdrachten laten uitvoeren, zodat jij jouw praktische vaardigheden kunt laten zien.

Veel gestelde vragen over de praktijktest:

Vraag: Waaruit bestaat de BBL praktijktest?

Antwoord: 3 opdrachten reparaties kerntaak 1 en 3 opdrachten kerntaak 2

Vraag: Hoe lang duurt de BBL praktijktest?

Antwoord: 2 uur

Vraag: Waar word je allemaal op getest?

Antwoord: Technische vaardigheden, kennis, het voldoen aan niveau 2 autotechniek

Carmen over haar werk bij de Wegenwacht