Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

Finance bij ANWB

Jean-Paul Jansen (52), Financieel directeur ANWB Reizen "Wat ik fantastisch vind om te zien, is dat ons merk heel veel vertrouwen geeft. Zodra er ‘ANWB’ op een product of dienst staat vertrouwen mensen het. Dat is een heel krachtige merkwaarde in een wereld die met de dag volatieler wordt. Overigens maak ik ook zelf graag - met gezin - gebruik van onze eigen diensten: we maken deze zomer een camperreis door Zuid-West-Amerika. Geboekt bij Travelhome van ANWB Reizen."
Finance:

Financiële afdelingen houden zich natuurlijk bezig met cijfertjes. Maar onze afdeling Finance bestaat uit meer dan alleen maar cijfertjes, veel meer dan dat. Met de specialisaties Compliance, Bedrijfsjuridische zaken, Accounting & Control, Vermogensbeheer & Treasury, Inkoopmanagement, Business Services en Audit & Risk is de gehele tak Finance flink vertegenwoordigd binnen de ANWB-familie.

De afdeling Finance is binnen de ANWB verantwoordelijk voor de professionele ondersteuning bij het sturen op rendement. Bij een beursgenoteerde onderneming gaat het dan om aandeelhouderswaarde. Omdat wij als ANWB geen winstdoelstelling hebben, moeten er andere manieren gevonden worden om te zorgen dat de middelen efficiënt ingezet worden. Wat ANWB onderscheidt van andere grote bedrijven is dat ANWB een vereniging is. Bij alles wat we doen, stellen we de vraag hoe het relevant is voor onze leden. Naast het sturen op rendement wordt er dus iedere dag van de medewerkers gevraagd om bij te dragen aan relevantie voor de leden.

Werk je bij de afdeling Finance, dan ben je constant bezig met innovaties, toekomstplannen, rapportages, administratie… en natuurlijk cijfertjes.