Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

Visie en kernwaarden

ANWB: vier thema’s, één opdracht

In de langetermijnvisie van de ANWB staan vier thema’s centraal: hulpverlening voor jou, mobiliteit, verkeersveiligheid en vrije tijd. Dat doen we voor onze leden maar ook voor niet-leden. Eigenlijk werken we voor alle Nederlanders. We willen het voor iedereen mogelijk maken in vrijheid, veilig en met plezier onderweg te zijn. Bij alles dat we doen, gaan we uit van het win-win-winprincipe: levert ons werk een win op voor de samenleving, voor de leden en voor de ANWB?

ANWB is een vereniging en een bedrijf. Door de samenhang tussen onze verenigingsactiviteiten enerzijds en onze bedrijfsmatige activiteiten anderzijds, kunnen wij onze leden meer waarde bieden. Wij willen hen zo veel mogelijk betrekken bij ons werk.

ANWB is een sterk merk. Om sterk te blijven, is het ons streven om:

  • te vernieuwen – laten zien met welke innovaties de ANWB bezig is
  • te verbinden – duidelijk maken dat wij begrijpen hoe belangrijk het is in vrijheid en met plezier onderweg te zijn
  • te verbreden – laten zien dat we méér zijn dan de Wegenwacht
  • te verjongen – jongere doelgroepen aanspreken

We voegen de daad bij het woord

ANWB loopt voorop met innovatieve oplossingen op het gebied van hulpverlening, verkeersveiligheid, mobiliteit en vrije tijd. Dat zeggen we nou wel maar wat betekent dat nou echt?
Onze thema’s in vogelvlucht:

  • Hulpverlening voor jou: de ANWB maakt het mogelijk dat haar leden, waar ze ook zijn, wat ze ook doen, altijd kunnen rekenen op de hulp van de ANWB, voor henzelf, hun dierbaren en voor alles waar ze zuinig op zijn.
  • Mobiliteit: de ANWB maakt het mogelijk dat haar leden op een duurzame en innovatieve manier onderweg kunnen zijn.
  • Verkeersveiligheid: de ANWB maakt het mogelijk dat iedereen veilig aan het verkeer kan deelnemen door informatie en advies, uitgelezen producten en diensten en gerichte maatschappelijke activiteiten aan te bieden.
  • Vrije tijd: de ANWB maakt het haar leden mogelijk om in hun vrije tijd er helemaal uit te zijn en activiteiten met plezier en in alle vrijheid samen te beleven, en andere mensen te ontmoeten.


Lees ons maatschappelijk jaarverslag
Open solliciteren?
Kijk mee op het hoofdkantoor
Je bent van betekenis Onze mensen maken het verschil. Hierom wil ANWB een betrouwbare en inspirerende werkgever zijn voor haar medewerkers. En we willen graag dat onze medewerkers zich betrokken voelen bij de organisatie en bij de maatschappij. Je bent ook voor ons van betekenis.