Werken met data

Data drives change.

We staan nog maar aan het begin van wat allemaal mogelijk is met beschikbare data en technologie. De wereld verandert, steeds meer gaat digitaal en de hoeveelheid data groeit exponentieel. Al die data maakt het mogelijk om een excellente klantervaring te bieden, een optimale bedrijfsvoering te ondersteunen en om innovatieve proposities te ontwikkelen en te verbeteren. 

Ambitieuze collega's
Met 300 data experts werken we ANWB breed aan ambitieuze data-activiteiten.
Datahub
Een modern technologisch platform, die het makkelijker maakt om data en modellen te ontsluiten, te bewerken en uit te wisselen.
Inspiratiesessies
We vinden het belangrijk om onze successen op het gebied van data te delen om daarmee anderen te inspireren.

Hoe wij werken met data

Let data make the difference.

Wij vinden data steeds en steeds belangrijker. Al deze data die beschikbaar komt, biedt kansen voor het verbeteren van onze dienstverlening en het ontwikkelen van relevante producten en diensten voor onze leden, de samenleving en de ANWB.
Werken aan data Use Cases
Binnen ANWB werken we met zo’n 300 data experts aan ambitieuze dataprojecten en - activiteiten. Door de veelzijdigheid van ANWB zijn de datastromen en data Use Cases divers. Van Hulpverlening, Reizen, Retail en Verzekeren tot verkeersinformatie en Medical Air Assistence. Denk hierbij aan voorspelmodellen zoals de vakantie tinder, een data gedreven keuze voor de beste pechhulp en onze data in  verkeersveiligheidsmodellen. Zo worden we continu uitgedaagd om de verwachtingen van de leden, de samenleving en de ANWB te overtreffen.
Gepersonaliseerde marketing
We zijn continu bezig om gepersonaliseerde marketing verder te ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan het ontwikkelen van modellen voor doelgroep proposities. Door steeds meer data aan de modellen toe te voegen worden de scores iedere keer meer betrouwbaar. We werken met circa 20 teams binnen en buiten de ANWB samen om Personalisatie te optimaliseren. Er liggen nog mooie uitdagingen op het gebied van Content Personalisatie, Klantbeeld personalisatie en het verrijken van het klantbeeld om de ANWB leden een optimale klantervaring te bieden.