Waar je aan werkt

Stel je eens voor… een gezin op vakantie in Frankrijk, waarvan de achttienjarige dochter de auto inclusief caravan in de Seine ‘parkeert’. Gelukkig houd jij het hoofd koel vanuit Lyon. Sterker nog: je helpt leden weer de weg op. Zo zorg je ervoor dat de auto, motor of caravan voor reparatie naar een Franse garage gaat. Kan het voertuig terug naar Nederland? Check! En in het geval van die ‘parkeeractie’ in de Seine, regel je een huurauto. Jij leeft mee en behoudt het overzicht met jouw oog voor detail. De vele contacten met verschillende garages en de grootte van het land maken dit vakantiewerk tot een echte uitdaging.
 • Waar in de organisatie
  Bij de ANWB Alarmcentrale in Lyon, het grootste steunpunt van de ANWB in Frankrijk. Elke zomer versterken vele vakantiemedewerkers ons team..
  Bij de ANWB Alarmcentrale in Lyon, het grootste steunpunt van de ANWB in Frankrijk. Elke zomer versterken vele vakantiemedewerkers ons team..
  Lees meer
 • Hebben we een match?
  Als de nood het hoogst is, is jouw stresslevel nog steeds stabiel. Dus blijf je ook accuraat en zakelijk tijdens hectische momenten...
  Als de nood het hoogst is, is jouw stresslevel nog steeds stabiel. Dus blijf je ook accuraat en zakelijk tijdens hectische momenten...
  Lees meer
 • Wanneer je start
  Voor deze prachtbaan kun je starten in mei of juni.
  Voor deze prachtbaan kun je starten in mei of juni.
  Lees meer

Wat je leert in deze korte periode is indrukwekkend. Omgaan met stressvolle situaties en mensen met pech of in nood helpen. Het moet in je zitten. Je start met een grote groep collega’s aan het begin van de zomer. Dat schept een band, ook met de vaste collega’s. Tenslotte ben je allemaal hulpverlener. En als na de zomer het werk weer klaar is, heb je echt een verschil gemaakt. Niet alleen voor anderen, ook voor jezelf. Een unieke ervaring bij een uniek bedrijf. En, win-win: je talenkennis krijgt een enorme boost. “Ik wist niet dat het zo’n gave baan was,” horen wij vaak. Zo is het ook. En een paar maanden werken in een stad als Lyon? Wat een belevenis. De teamspirit onderling is groot, je maakt echt wat mee samen. Dat merk je ook na werktijd, jullie gaan er vaak samen op uit en wonen ook bij elkaar in de buurt.

Et oui, dan komen je communicatieve vaardigheden en flexibiliteit goed van pas.
Ook zelfstandigheid is belangrijk, net als ervaring als automobilist, liefst opgedaan op de Franse autowegen. 

Jouw contract loopt dan tot en met augustus. Je krijgt een Franse arbeidsovereenkomst en werkt 35 uur per week. Heb je huisvesting nodig? Wij kunnen je hierbij helpen.

Word jij onze nieuwe collega?

Mooi! Druk op die knop. Vergeet je motivatie en cv maar; als je je naam, telefoonnummer, e-mailadres achterlaat en antwoord geeft op een aantal vraagjes bellen wij jou! We doen een talentestje aan de telefoon en geven extra tekst en uitleg. Klikken we? Dan nodigen we je uit om online een test te maken. Dan weet jij zeker of dit jouw vakantiebaan gaat zijn. Daarna nodigen we je graag uit op de Alarmcentrale. Zo zie jij en zien wij of we samen op weg willen.

Op de Alarmcentrale in Lyon wordt gewerkt volgens de richtlijnen die Frankrijk tegen corona hanteert. Dit betekent: 2 meter afstand, looproutes en het dragen van mondkapjes op het werk (maar niet op je werkplek).

Kijkje achter de schermen

Wat zeggen jouw toekomstige collega's?

Talenknobbel
Bij de Alarmcentrale is het belangrijk dat je je verstaanbaar kan maken in meerdere talen. Hierbij hoef je het niet perfect te beheersen, belangrijker is het lef om het te durven spreken! Je toekomstige collega's vertellen je meer. 
Leuke verhalen
Naast indrukwekkende dingen hoor je ook erg veel leuke verhalen! Van ruitenwisservloeistof in een koplamp tot zwemmen met je auto sleutels. Hoor hier wat jouw toekomstige collega's allemaal meemaken!  
Werken en leven in Lyon
Casper heeft gewerkt op de Alarmcentrale in Lyon. In deze vlog laat hij zien hoe het werken en leven er in Lyon uitzag. Dit was voor de pandemie. Neem een kijkje in Lyon, inclusief de Alarmcentrale. 

Sollicitatieprocedure

Aan de slag bij de beste Alarmcentrale

 • Solliciteer bij de Alarmcentrale Geen motivatie en cv meer nodig
 • Telefonisch interview Wij bellen jou met wat vragen
 • Online test Past deze vakantiebaan bij jou
 • Uitnodiging op de Alarmcentrale Zo leren wij elkaar beter kennen
 • Contract We regelen direct alles met jou

Vragen over deze vacature?

Melisa Fauste Corporate Recruiter