Projecten en IT: werken aan de hulp- en dienstverlening van morgen

Technologie biedt veel extra kansen en mogelijkheden om onze hulpverlening en dienstverlening verder te brengen. Welke? Auto’s zullen binnenkort 24/7 verbonden zijn met internet en dat geeft ANWB nieuwe kansen voor proactieve hulpverlening. En onze leden en klanten verwachten iedere dag betere service in onze winkels, op een van onze tientallen websites of van de Alarmcentrale. Bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor al onze activiteiten en processen is IT niet meer weg te denken. Werk je bij de afdeling Projecten & IT (P&I), dan werk je aan de ontwikkeling van de kwaliteit van de hulp- en dienstverlening van ANWB. Het gaat ergens over: het gaat over de hulpverlening van de toekomst.

Op de afdeling (P&I) werk je op projectbasis samen met je collega’s aan de integratie van nieuwe systemen of je past bestaande aan. Uiteraard met behoud van de continuïteit van draaiende systemen. Je laat technologie werken om nieuwe oplossingen voor de business te ontwikkelen. Zo heeft P&I onlangs alle auto’s van de Wegenwacht voorzien van een mobiele werkplek en is op het hoofdkantoor een nieuw financieel boekhoudsysteem ingevoerd. De mensen van P&I dragen op deze manier bij aan de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten en diensten van de ANWB: nu én in de toekomst.

Stagemogelijkheden bij IT

Met ruim 200 IT-professionals, is de ANWB een verrassend grote IT-werkgever. Een werkgever met uitdagende projecten die dit jaar is uitgekozen tot een van de beste IT-werkgevers van Nederland. We hebben een breed aanbod aan stage-opdrachten: meewerkstages, onderzoekstages en afstudeeronderzoeken. Bij een aanvraag kunnen we je onmiddellijk aangeven welke actuele stage-opdrachten er zijn. Op dit moment staan er meerdere IT-opdrachten open.

Bij de ANWB weet je als IT-er nooit hoe je dag er precies uit gaat zien. Op de afdeling P&I werk je op projectbasis samen met je collega’s aan de integratie van nieuwe systemen of je past bestaande aan. Uiteraard met behoud van de continuïteit van draaiende systemen. Actuele projecten zijn de bouw van een nieuw communicatieplatform en het inrichten van virtuele werkplekken. ANWB bouwt meer apps dan welk ander Nederlands bedrijf. Voor de Alarmcentrale ontwikkelt P&I een nieuw dossiermanagementsysteem. Recent is een big data-project gestart.

Als IT-stagiair laat je technologie werken om nieuwe oplossingen voor de business te ontwikkelen. De mensen van P&I dragen op deze manier bij aan de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten en diensten van de ANWB: nu én in de toekomst.