Mijn leven buiten werk | Anicke, Communicatie Medewerker

Anicke Radstake is model en werkt bij ANWB marketing


"Als het even mee zit neem ik een dag vrij en begeef ik me in een hele andere wereld."

Als model woonde ze een tijdje in Milaan en Kaapstad en vloog ze de hele wereld over. Maar inmiddels woont Anicke Radstake op een (elektrisch) fietsritje van haar ouderlijk huis en is ze al zes jaar honkvast op de marketingafdeling van de ANWB. Het modellenwerk staat voorlopig even op een wat lager pitje. Anicke Radstake is namelijk zwanger van haar tweede kind en dat betekent niet alleen een (nu nog bescheiden) buikje, maar ook drukke tijden in het verschiet. En het moet wel een hobby blijven, vindt de communicatiemarketeer uit Voorschoten. “Ik neem alleen nog klussen aan die ik echt leuk vind en waarvoor ik niet te lang van huis ben. Ik werk 32 uur bij de ANWB en dat gaat altijd voor. Maar als het is in te passen, neem ik een dag vrij en begeef ik me in een heel andere wereld.”

Die wereld was nog niet zo lang geleden de hare. Tijdens haar opleiding communicatie aan de Hogeschool InHolland was ze een veelgevraagd model voor onder meer Viva, Flair, Diesel en Replay en reisde ze de hele wereld rond. Vakanties bracht ze vaak werkend door in Milaan. Toen ze op haar 21e klaar was met haar studie, werkte ze een tijdje fulltime als model en woonde ze in Kaapstad en Milaan. “Dat was erg leuk, ik heb die steden heel goed leren kennen en met veel creatieve mensen gewerkt. Maar hoe dol ik ook op mode ben, na een tijdje begon ik toch het communicatie vak te missen.”

Afwisseling

Anicke verhuisde weer naar Den Haag en solliciteerde met succes op de vacature van online adviseur op de marketingafdeling van de ANWB. “Ik had het eigenlijk meteen naar mijn zin bij de ANWB. Mensen gaan hier leuk met elkaar om en door de enorme breedte van activiteiten is het werk heel afwisselend. Ook vind ik het prettig dat we aan het Nieuwe Werken doen. Ik begin de ene dag vroeg en de volgende laat, zit elke dag tussen andere collega’s en werk elke week een halve dag thuis. Ik hou van die flexibiliteit. Zelf ben ik ook flexibel. Ik neem elke dag mijn laptop mee naar huis, zodat ik ’s avonds of in het weekend nog iets kan doen als dat nodig is.”

Van online adviseur schoof ze door naar campagnemanager, en sinds anderhalf jaar is ze communicatiemarketeer bij Team Communicatie van Merk & Leden. “Ik hou me nu bezig met alle disciplines: print, online, radio, PR. En met heel veel verschillende onderwerpen. Zo hebben we net de campagne gelanceerd voor Mijn Auto Onderhoud, met als gimmick de bijnaamgenerator. Dat was een enorm succes, er zijn meer dan 150.000 bijnamen aangemaakt. In september gaan we weer veel aandacht besteden aan de Autoverkoopservice en tussendoor komt de caravanverzekering en Wegenwacht Zakelijk nog langs. Die afwisseling maakt het zo leuk. En het is ook heel nuttig, want de ervaring die je opdoet bij het ene product, neem je mee naar het volgende. Als het dan lukt om goede resultaten te behalen, of het nu gaat om meer afgesloten verzekeringen of grotere awareness, is dat heel tof.”

Andere kant

Samenwerken vindt Anicke ook een belangrijk aspect van haar werk. En dat vindt ze voorlopig nog volop op de plek waar ze nu zit, net als leuke collega’s en voldoende uitdaging. “We werken altijd in teams aan een campagne, dus je bent continu met elkaar aan het overleggen. En we werken met heel veel partijen samen, zowel intern als extern. Mediabureaus en reclamebureaus, productmanagers en marketeers. Daar hou ik erg van.”

De klussen die ze af en toe doet als model zorgen voor nog meer afwisseling in het leven van Anicke en ze steekt er bovendien wat van op. “Bij de ANWB geven we ook af en toe opdrachten voor fotoshoots of filmpjes; dan is het heel handig als je dat proces al vanaf de andere kant van de camera kent. Of ik niet liever de communicatie van zo’n modelabel zou doen? Nee hoor. Ik vind de ANWB een heel leuk merk om voor te werken. Het is niet alleen maar commercieel, het gaat ook om maatschappelijk relevante onderwerpen. En ik ben er echt mee opgegroeid. Vroeger kampeerden we altijd: tent in de auto, ANWB Campinggids mee en rijden maar. Heel gezellig.”

Ook Anicke

Vervoermiddel: "Ik heb een elektrische omafiets waarmee ik elke dag 12 kilometer naar kantoor rijd."

Vakantieland: "Italië. De architectuur, het landschap, het eten…"

Trots op: "Mijn gezin. Dat we het goed hebben met elkaar."

Ambitie: "Doorgroeien in mijn vak. Ik wil me blijven ontwikkelen en steeds meer verantwoordelijkheid dragen. Maar de combinatie van uitdaging en plezier staat voorop."

Weekendbesteding: "Naar het strand of naar Amsterdam met Pim en Lizemijn. Ik vind het ook leuk als vrienden komen eten. Niet dat ik dan uren sta te koken, het gaat me meer om de gezelligheid." 

Hobby: “Als ik tijd heb, maak ik graag illustraties met pen.”

Wil graag: "Blijven reizen, ook met kinderen. Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika staan bovenaan mijn lijst."

Fotografie: Henriëtte Guest