Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

ANWB bondsraad

De richtingwijzeer van de vereniging. 

De stem van onze 5 miljoen leden.

De bondsraad bestaat uit bondsraadsleden die miljoenen ANWB-leden vertegenwoordigen. De bondsraad bespreekt verschillende ANWB-onderwerpen die relevant zijn voor de leden. Wat kunnen we doen om afleiding door smartfuncties in het verkeer te reduceren? Hoe kunnen we recreatief fietsen in Nederland versterken? De vergaderingen gaan vaak over trends en ontwikkelingen die eraan komen die invloed hebben op de leden, de samenleving en de ANWB.

Eersteklas verantwoordelijkheid

De ANWB heeft miljoenen leden. En jij kan deze leden vertegenwoordigen in de bondsraad. De bondsraad is verdeeld in 12 afdelingen, waarvan de grenzen samenvallen met die van de provincies. Als bondsraadslid ben je dus een afgevaardigde van de leden van jouw provincie met een grote verantwoordelijkheid. Eersteklas verantwoordelijkheid. Iets voor jou? 

 Zoek je meer informatie over wat de bondsraad allemaal doet? Hier staat alles bij elkaar.

Ga naar anwb.nl

Het werk als bondsraadslid

De bondsraadsvergadering is twee keer per jaar, op een zaterdagmorgen op het hoofdkantoor in Den Haag. Al met al ben je als bondsraadslid gemiddeld zo'n 10 tot 12 dagdelen per jaar bezig met je bondsraadswerk. 

 Wil je deel uitmaken van de grootste ledenvergadering van Nederland met een waardevolle impact op de samenleving? Solliciteer naar de functie van bondsraadslid en laat jouw stem horen.

Ik wil bondsraadslid worden

Denk mee

Met 99 bondsraadsleden vertegenwoordig jij de bijna 5 miljoen ANWB-leden.

Deel je kennis

Deel je kennis en praat over actuele en aankomende thema’s op het gebied van mobiliteit & verkeersveiligheid en vakantie & eropuit.

Waardevol werk

Je doet waardevol vrijwilligerswerk waarmee je veel impact kunt maken.

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kan helpen?

Maak een jobalert en ontvang de meest recente matchende vacatures in je inbox.