Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Werken bij ANWB IT

Innovatie en tech

We zijn een tech organisatie.


Ruim 400 IT-professionals werken aan de ANWB van morgen. Van front-end tot back-end developers, en van data- tot aan network- en infrastructure engineers. We streven ernaar voorop te lopen in technologische innovatie en samen te groeien met de nieuwste digitale mogelijkheden. In onze diverse IT-teams krijg je de kans om te werken aan de toekomst van de Wegenwacht tot aan Finance, variërend van ontwikkelen van mobiele apps tot aan de data-analyse samen met jouw collega’s van de ANWB. Wij zijn betrokken bij de samenleving, maatschappelijke doelen en werken aan een positieve ervaring voor onze leden en klanten. Duik in de uitdaging, groei met ons mee en help de digitale weg naar een nog betere toekomst! 

Bekijk vacatures


Verbeteren en innoveren ook voor jezelf 

Technologie en data helpen ons om onze producten en diensten te verbeteren en continu te kunnen blijven innoveren. Zo zijn onze back-end developers bezig met een migratie naar de cloud, maken onze data specialisten de wegen veiliger dankzij voorspelmodellen en zorgen onze front-end developers voor een optimale gebruikerservaring. Wanneer je bij de ANWB binnen de IT werkt, ben je er voor onze leden, je collega’s en de samenleving. 

Bij de ANWB vinden we leren, groeien en impact maken voor jezelf en anderen erg belangrijk. Technologie brengt vooruitgang en dit gaat hand in hand met jouw persoonlijke groei. Om deze reden bieden we een omgeving die jouw carrière ondersteunt en stimuleert. Je werkt met de nieuwste technologieën en tegelijkertijd kan je jouw vaardigheden versterken en je horizon verbreden. Of je nu wilt doorgroeien tot een senior rol of je expertise in een specifieker IT-gebied wilt uitbreiden; wij bieden je de middelen en ondersteuning om je doelen te bereiken. Start jouw reis met de ANWB en maak van een potentieel de realiteit.  

We hebben uitdagende ambities. Voor onze leden, onze online klanten en alle weggebruikers. Maar we hebben ook een belangrijke interne klant: onze eigen collega’s moeten ook veilig en goed kunnen werken. Dit doen we vanuit diverse organisatieonderdelen. Welke zou het beste bij jou passen? 

Group IT

De ANWB kan pas goed voor ánderen zorgen en regelen, als de zaken intern ook goed georganiseerd zijn. IT-Group zet zich in om alle collega’s veilig en prettig digitaal hun werk kunnen doen. Dat betekent dat onder andere de beveiliging, het netwerk en de IT-besturing onder hun verantwoordelijkheid valt. Daarnaast zijn zij continu bezig om het werk zo ‘future proof’ als mogelijk te maken. Denk aan de transitie naar de Cloud in plaats van het werken met data centers, of het ontwikkelen van software voor de collega’s voor de customer journey. IT Group werkt agile, wat betekent dat ze klantgericht, iteratief en flexibel werken. 

Platformorganisatie

Een platformorganisatie zoals de ANWB ziet de klant niet als ‘iemand die een broek koopt’. Nee, de klant is ‘iemand die op reis gaat, daarvoor een broek nodig heeft en wellicht ook een reisverzekering’. Achter de schermen vraagt dit ook om een wezenlijk andere benadering. Collega’s werken niet meer in de teams zoals ze ‘vroeger’ gewend waren. Nu wordt er gewerkt in kleine en wendbare teams en wordt er in korte tijd deelproducten opgeleverd. Binnen Platform worden er, net zoals bij DDI, meerdere deelproducten opgeleverd die bijdragen aan een groter geheel. Zo valt ‘Retail’ onder Platform. Dat betekent dat Platform er onder andere ervoor zorgt dat alle portals online goed werken, zodat de klant een zorgeloze reis heeft. 

Digital, data & IT (DDI)

Digital data and IT is het kloppende hart van innovatie en kunstmatige intelligentie. Ten behoeve van de klant wordt hier nieuwe software, producten en verbindingen tussen applicaties ontwikkeld. Een uitgangspunt hierbij is bijvoorbeeld ‘pech’. Door pech te voorkomen óf pech zo efficiënt mogelijk aan te pakken, houd je tevreden klanten. En maak je het aantrekkelijk voor nieuwe klanten. Daarnaast levert DDI ook ‘gewoon’ deelproducten aan andere teams, net zoals Platform. 

Werken bij ANWB betekent

Bekijk alle arbeidsvoorwaarden

Werken bij
ANWB IT

BackEnd Developer

Pech onderweg melden met behulp van een digitale intake via de ANWB Onderweg-app of WebApp zodat we onze leden met pech sneller kunnen helpen. Van dit...

Cloud Consultant

Please note: Dutch at C1 level is required for this position.Een gloednieuwe en bepalende rol in de cloudtransitie van de ANWB in Den Haag. Die heb jij...

Functioneel beheerder

Jij zorgt dat hét integratieplatform van de ANWB soepel blijft draaien. Doordat alle IT-systemen goed met elkaar blijven communiceren, draag jij er als...

Analist

Bijdragen aan een grote verandering binnen de ANWB? Binnen de ANWB willen we dat teams zo autonoom mogelijk kunnen werken. Om die reden staan wij op het...

Kan ik je ergens mee helpen?

Kan ik je ergens mee helpen? Laat het mij weten en ik help je graag verder.

Kan ik je ergens misschien ergens mee helpen?

Edward Verkammen

Recruiter

Edward Verkammen

Lees meer over werken bij de ANWB

“Ik heb veel ruimte om te groeien als marketeer en leer veel van de specialisten met wie ik samenwerk.” 

“Voorkomen is beter dan genezen.”

Esmee profielfoto

“Mensen hechten veel waarde aan goede service en persoonlijk contact.” 

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.