Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Kom werken bij ANWB Wegenwacht

Grijp je kans. Ga de weg op. 

Maak deel uit van ons team van Wegenwachten

Ben jij een ervaren automonteur of leerling en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij de ANWB Wegenwacht bieden we jou een nieuwe carrière stap met bijzondere verhalen op verschillende locaties. Als wegenwacht help je niet alleen mensen weer op weg, maar communiceer je ook graag met hen. Klaar voor de volgende stap? Word een wegenwacht!

Wil je graag eerst de sfeer van het werk zelf ervaren en al je vragen kunnen stellen voordat je als wegenwacht aan de slag gaat? We nodigen je uit om een dienst mee te rijden met je toekomstige collega's. Zo kun je uit eerste hand ervaren hoe het is om mensen met een grote glimlach weer op weg te helpen. Sta jij klaar om te beginnen?Werken als Wegenwacht

De techniek in voertuigen verandert snel en ieder pechgeval is uniek. In 1946 begonnen de eerste wegenwachten met zeven geel geverfde motoren. Gelukkig is er veel veranderd en we werken nu samen om onze leden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Improvisatietalent blijft een waardevolle eigenschap voor jou en onze leden. Wist je bijvoorbeeld dat er zelfs eens een haarclip van een van onze leden is gebruikt om een onderdeel werkend te maken, zodat ze tot het servicepunt kon komen? Iedere wegenwacht heeft een eigen werkwijze en dat is hoe we onze leden het beste kunnen helpen. 

 Samen lossen de ANWB wegenwachten jaarlijks 1.300.000 pechgevallen op. Per dagdeel staan er gemiddeld 250 wegenwachten verspreid door heel Nederland klaar om onze leden weer op weg te helpen. 

Als wegenwacht ben je de steun en toeverlaat van gestrande leden. Je werk gaat verder dan alleen auto's repareren. De leden zijn net zo belangrijk. Iedere bestuurder en elke hulpvraag is anders. Je bent vaak als eerste ter plaatse bij een ongeval en bent aanwezig bij situaties die voor onze leden stressvol zijn. Het oplossen van voertuigproblemen zit al in je, maar zie jij ook in ieder persoon een mogelijkheid voor een prettig gesprek terwijl je ze helpt? Dan is de functie van wegenwacht perfect voor jou. We doen het allemaal met een glimlach, zodat mensen weer verder de weg op kunnen. 

Ben je geïnteresseerd in een baan als wegenwacht bij de ANWB, maar twijfel je nog? Dan kan je met een van onze ervaren wegenwachten meegaan om te kijken hoe het is! Je krijgt dan een goed idee van wat een wegenwacht allemaal doet.

Meerijden met de Wegenwacht

De Wegenwacht in cijfers

Je wegenwacht collega's

“Hoe de ANWB Nederland nóg mooier en beter maakt door te innoveren”

“Dat iedereen met een glimlach de winkel uitgaat, dat is mijn doel”

“De juiste mensen op de juiste plek, daar ga ik voor”

Werken bij ANWB betekent

25 verlofdagen en 13 adv-dagen per jaar op basis van 40-urige werkweek. Ook kun je sparen voor extra verlof;

Meer over ANWB

Werken bij ANWB
Wegenwacht?

Roosterfunctionaris

De afdeling WFM Operations & Change bij de ANWB Wegenwacht zoekt een roosterfunctionaris voor het maken van het rooster van wegenwachten in een 24/7...

Planner Wegenwacht

A ls planner bij d e Wegenwacht zorg jij er samen met je team voor dat alle pechgevallen in Nederland van de juiste hulp wordt voorzien. Maak jij onze...

Kan ik je ergens mee helpen?

Kan ik je ergens mee helpen? Laat het mij weten en ik help je graag verder.

Kan ik je ergens misschien ergens mee helpen?

Cornelis Wiersma

Recruiter

Cornelis Wiersma

ANWB Wegenwacht door de tijd heen

De oprichting
18 83

De oprichting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed efficitur, anteet euismod ornare, nisl erat semper nisi, tempus lobortis lorem ipsum est augue quis velit. 

Eerste personeel
18 85

Eerste personeel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed efficitur, ante et euismod ornare, nisl erat.

18 92

Winkels gaan open

Sed efficitur, anteet euismod ornare, nisl erat semper nisi, tempus lobortis lorem ipsum est augue quis velit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

19 01

Lorem ispum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed efficitur, ante et euismod ornare, nisl erat semper nisi, tempus lobortis.

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.