Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Duurzaamheid

Geel en blauw maakt groen: de ANWB doet het 

Iedereen zorgeloos en met plezier duurzaam onderweg

We vinden de wereld om ons heen belangrijk. En om ervoor te zorgen dat we allemaal zoveel mogelijk handelen met deze prachtige aarde in ons achterhoofd, hebben we een aantal slimme dingen bedacht. Wist jij bijvoorbeeld dat medewerkers die lopen of fietsen een anderhalf keer hogere reiskostenvergoeding ontvangen dan medewerkers die de auto gebruiken? Pak die 4-seizoenjas maar uit de kast. 

We vinden niet alleen dan we moeten verduurzamen, we willen het ook. En daar horen uitdagende, maar realistische doelstellingen bij. Daarom hebben wij hebben onze ‘triple zero’-doelstellingen vastgelegd: nul verkeerdsdoden, nul emissie, nul files. 

Onze drie pijlers.

Verandering betekent actie. Dus stropen we onze mouwen op en gaan aan de slag. Dat doen we gericht, zodat we ook kunnen meten en zien wat we bereiken. We richten ons op drie peilers: emissies, circulariteit en sociale duurzaamheid. Met elkaar maken we impact!

Emissie

De uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof willen we zoveel mogelijk reduceren. De transitie naar een duurzamer wagenpark helpt hierbij, net zoals het inzetten van elektriciteit en waterstof in personenmobiliteit.

Circulariteit

Het gebruik van minder grondstoffen en slim nadenken over de grondstoffen van producten – en of ze te recyclen zijn – helpt bij het verduurzamen van de organisatie.

Sociale duurzaamheid

We zijn trots op onze collega’s. En iedereen is welkom. We bieden gelijke kansen, eerlijke arbeidsvoorwaarden en omarmen diversiteit. Onze activiteiten zoals diversity week, actief ambassadeursprogramma en inclusief leiderschap zorgen ervoor dat we ons bewust zijn en blijven. 

Dit is wat we zelf doen

Duurzaam inzetbaarheidsbudget: Dit budget is bedoeld voor je eigen ontwikkeling op het gebied van vitaliteit, vakmanschap, betrokkenheid en/of balans werk-privé.

Slimme kantoorpanden: In onze kantoorpanden maken we gebruik van Nederlandse windenergie en verduurzamen we waar we kunnen.

Slimme kantoorpanden: In onze kantoorpanden maken we gebruik van Nederlandse windenergie en verduurzamen we waar we kunnen.

Thuiswerken wordt vergoed: Per dag krijg je een thuiswerkvergoeding, omdat je thuis nu eenmaal ook gebruik maakt van o.a. water en elektriciteit.

Thuiswerken wordt vergoed: Per dag krijg je een thuiswerkvergoeding, omdat je thuis nu eenmaal ook gebruik maakt van o.a. water en elektriciteit.

Meer over ANWB

Kom jij ons helpen verduurzamen?

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kan helpen?

Maak een jobalert en ontvang de meest recente matchende vacatures in je inbox.