Finance

Werken binnen het vakgebied financieel.

Financiële afdelingen houden zich natuurlijk bezig met cijfertjes. Maar onze afdeling Finance bestaat uit meer dan alleen maar cijfertjes, veel meer dan dat. Met de specialisaties Compliance, Bedrijfsjuridische zaken, Accounting & Control, Vermogensbeheer & Treasury, Inkoopmanagement, Business Services en Audit & Risk is de gehele tak Finance flink vertegenwoordigd binnen de ANWB-familie. 

Finance

De afdeling Finance is binnen de ANWB verantwoordelijk voor de professionele ondersteuning bij het sturen op rendement. Bij een beursgenoteerde onderneming gaat het dan om aandeelhouderswaarde. Omdat wij als ANWB geen winstdoelstelling hebben, moeten er andere manieren gevonden worden om te zorgen dat de middelen efficiënt ingezet worden. Wat ANWB onderscheidt van andere grote bedrijven is dat ANWB een vereniging is. Bij alles wat we doen, stellen we de vraag hoe het relevant is voor onze leden. Naast het sturen op rendement wordt er dus iedere dag van de medewerkers gevraagd om bij te dragen aan relevantie voor de leden.

Werk je bij de afdeling Finance, dan ben je constant bezig met innovaties, toekomstplannen, rapportages, administratie, en natuurlijk cijfertjes.

Win-win-winprincipe

Rendement van de ANWB.

Finance verzorgt de financiële ondersteuning bij het sturen op het rendement van de ANWB.
ANWB-familie
De gehele tak Finance is met 7 specialisaties flink vertegenwoordigd binnen de ANWB-familie. 
Vereniging
Naast het sturen op rendement wordt er iedere dag van de medewerkers gevraagd om bij te dragen aan relevantie voor de leden. 
Diverse werkzaamheden
Bij de afdeling Finance ben je constant bezig met innovaties, toekomstplannen, rapportages, administratie… en natuurlijk cijfertjes.
Ronald Lith Business controller bij de unit Hulpverling

Wat doet een Business Controller Hulpverlening bij de ANWB?
De organisatie verwacht van mij dat ik nadrukkelijk meedenk of voorgestelde verandertrajecten en innovaties voldoende waarde creëren. Ook in het proces van ‘keuzes maken’ heb ik als controller een grote rol. We bepalen wanneer we wat gaan doen en maken transparant hoe het zit met de waardecreatie… 

Lees verder over Ronald