De bondsraad

De stem van onze 5 miljoen leden.

De bondsraad bestaat uit bondsraadsleden die miljoenen ANWB-leden vertegenwoordigen. De bondsraad bespreekt verschillende ANWB-onderwerpen die relevant zijn voor de leden. Wat kunnen we doen om afleiding door smartfuncties in het verkeer te reduceren? Hoe kunnen we recreatief fietsen in Nederland versterken? De vergaderingen gaan vaak over trends en ontwikkelingen die eraan komen die invloed hebben op de leden, de samenleving en de ANWB. 
Denk mee
Met 99 bondsraadsleden vertegenwoordig jij de bijna 5 miljoen ANWB-leden.
Deel je kennis
Deel je kennis en praat over actuele en aankomende thema’s op het gebied van mobiliteit & verkeersveiligheid en vakantie & eropuit.
Waardevol werk
Je doet waardevol vrijwilligerswerk waarmee je veel impact kunt maken. 

Eersteklas verantwoordelijkheid

Onze eigen denktank.

De ANWB heeft miljoenen leden. En jij kan deze leden vertegenwoordigen in de bondsraad. De bondsraad is verdeeld in 12 afdelingen, waarvan de grenzen samenvallen met die van de provincies. Als bondsraadslid ben je dus een afgevaardigde van de leden van jouw provincie met een grote verantwoordelijkheid. Eersteklas verantwoordelijkheid. Iets voor jou?

Meer over de bondsraad

Zoek je meer informatie over wat de bondsraad allemaal doet? Hier staat alles bij elkaar.

Ga naar anwb.nl

Vacatures bij de bondsraad

Impactvol vrijwilligerswerk.

Bondsraadsleden worden benoemd voor een periode van 4 jaar en kunnen 2 keer herbenoemd worden. Je bent dus maximaal 12 jaar bondsraadslid. Het is belangrijk dat je positief kritisch bent over de ANWB en de vereniging naar een hoger niveau tilt. Ben jij sociaal actief, betrokken, praktisch ingesteld en denk jij jouw ervaring goed te kunnen inzetten bij het vertegenwoordigen van onze leden? Word bondsraadslid!

De richtingwijzer van de vereniging

Naast vertegenwoordiging van de leden in de bondsraadsvergaderingen, nemen de leden van bondsraad ook deel aan diverse andere overleggen en bijeenkomsten. Bijvoorbeeld aan themabijeenkomsten en themagroepen. Leden van de bondsraad worden uitvoerig geïnformeerd over de vele activiteiten en ontwikkelingen binnen de ANWB. Ook komt de richting van een meerjarenplan aan bod of wordt input gegeven op specifieke thema’s.

Het werk als bondsraadslid

De bondsraadsvergadering is twee keer per jaar, op een zaterdagmorgen op het hoofdkantoor in Den Haag. Al met al ben je als bondsraadslid gemiddeld zo'n 10 tot 12 dagdelen per jaar bezig met je bondsraadswerk. 

Wil je deel uitmaken van de grootste ledenvergadering van Nederland met een waardevolle impact op de samenleving? Solliciteer naar de functie van bondsraadslid en laat jouw stem horen.