Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Ramon

Data-scientist en MLOps-engineer

“Technische puzzels oplossen waarmee ik collega’s en leden verder help: het verveelt nooit!”

3 min leestijd

Ramon kende de ANWB vroeger alleen van de Wegenwacht en de winkels. “Tot ik de vacature voor een data-traineeship zag en eens een kijkje nam op de website van de ANWB. Er ging een wereld voor me open; ongelooflijk hoeveel deze organisatie doet voor miljoenen mensen! De ANWB zou goed bij mij kunnen passen, dacht ik toen.” Een goede inschatting: Ramon startte als data-trainee en combineert inmiddels met veel plezier de rollen van data-scientist en MLOps-engineer.  

Vriendelijk en behulpzaam 

Typisch ANWB volgens Ramon? De vriendelijke collega’s. “Als trainee kreeg ik de kans om met diverse onderdelen kennis te maken, van ANWB Reizen tot de afdeling Finance. Het werk varieerde, maar wat altijd hetzelfde was: de fijne mensen. We kijken niet alleen naar onze leden om, maar ook naar elkaar”, zegt hij. “Zelf startte ik midden in de coronatijd met mijn traineeship. Dat was vanwege het vele thuiswerken geen gemakkelijke periode. Gelukkig was iedereen altijd behulpzaam, hoe klein mijn vragen ook waren. Ook bouwde ik een hechte band op met de andere trainees die tegelijkertijd startten. We zijn inmiddels 2,5 jaar verder, maar spreken nog steeds regelmatig af. Om gezellig te borrelen of juist eens de diepte in te duiken en in een open sfeer onze werkervaringen met elkaar te delen.”

Veelzijdige organisatie = veelzijdig werk 

Binnen ANWB is er veel aandacht voor data. Sterker nog, honderden mensen werken aan ambitieuze dataprojecten en -activiteiten. “Hierdoor maakte ik als trainee kennis met veel elementen, van data-science tot het opzetten van een data-lake.” Ramon eindigde na zijn traineeship op de plek waar hij begon: het Analytics Centre of Excellence/Expertise (ACE). In dit team staat data-science centraal. “Een bewuste keuze, omdat data-science voor mij de ideale combi is tussen technisch werk en de contacten met collega’s die bij ACE aankloppen met vraagstukken. Daarnaast is het extra leuk dat de ANWB zo’n veelzijdige organisatie is. Daardoor zijn de typen data waarmee ik werk telkens anders én leer ik zelf veel bij over vakgebieden en organisatieonderdelen, van online marketing tot de alarmcentrale.” 

De toekomst voorspellen met data 

Voorspelmodellen bouwen: dat is wat Ramon doet in zijn functie als data-scientist. “De ANWB telt ruim vijf miljoen leden. Je begrijpt dat er daardoor een schat aan data beschikbaar is. Binnen ACE creëren we met die informatie voorspelmodellen. Denk aan een model dat voorspelt wat de impact van online marketing is op de verkoop van verzekeringsproducten. Of een model dat ervoor zorgt dat we in één keer de juiste pechhulp aan gestrande leden kunnen bieden. Van intake tot uitvoering ben ik bij de realisatie van zo’n voorspelmodel betrokken. En dat geeft telkens weer veel voldoening, omdat ik met mijn werk collega’s en onze leden echt verder help.” 

MLOps-platform 

Naast zijn functie als data-scientist is Ramon in de rol van MLOps-engineer verantwoordelijk voor het MLOps-platform. Dit geavanceerde systeem maakt het voor data-scientists makkelijk om voorspelmodellen te bouwen, onderhouden en monitoren. “Het platform was de belangrijkste reden waarom ik bij ACE wilde werken. We zijn in Nederland een van de voorlopers als het gaat om MLOps. Het is mooi om deze ontwikkelingen van dichtbij mee te maken.” En óf hij dichtbij staat: hij combineert nu de functies van data-scientist en MLOps-engineer. “In feite ben ik mijn eigen proefkonijn”, lacht hij. “Want tijdens het bouwen van voorspelmodellen kom ik zaken tegen die me weer inspireren om het platform verder te optimaliseren.”  

Toon meer

Nieuwe ontwikkelingen 

Inspiratie krijgt Ramon ook van de events die binnen de ANWB worden gehouden om nieuwe ontwikkelingen te volgen. “Zo was er laatst nog een hackathon waarbij we in multidisciplinaire teams ChatGPT onder de loep namen. Heel interessant, omdat iedere collega daar vanuit de eigen discipline naar kijkt”, zegt Ramon. “De kans om met allerlei nieuwe ontwikkelingen bezig te zijn, mijn gevarieerde takenpakket en de prettige werksfeer maken dat ik met plezier vanuit Tilburg naar het hoofdkantoor in Den Haag afreis. Overigens hoef ik niet iedere dag deze lange reis te maken, hoor. Flexwerken is helemaal geaccepteerd bij de ANWB.” 

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.