Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Lauren

Marketeer bij ANWB Reizen

“Ik heb veel ruimte om te groeien als marketeer en leer veel van de specialisten met wie ik samenwerk.” 

3 min leestijd

Je werkt in een restaurant en herkent in een van de gasten ineens de directeur van de ANWB – van een foto in de Kampioen bij je ouders thuis. Je spreekt hem aan en vraagt of hij nog op zoek is naar een stagiair. Dat kan zomaar het begin van een mooie carrière zijn, bewijst Lauren. Inmiddels is ze uitgegroeid tot marketeer en promoot ze alle ANWB-reizen in Nederland en Europa.

Toch wel spannend 

Zomaar op de directeur afstappen vond Lauren overigens wel spannend. “Maar toen hij bij mij kwam afrekenen, dacht ik: het is nu of nooit.” Dat hij vervolgens haar mailadres meenam en rond ging vragen in de organisatie of iemand een stageplek had, typeert de ANWB. “Het is een hele grote organisatie, maar zo voelt dat niet. Iedereen is benaderbaar en we werken in kleine teams.” 

Blijven leren 

Na een succesvol afgeronde stage voor de opleiding vrijetijdsmanagement dook Lauren weer de collegezaal in. Dit keer voor een wo-studie Communicatiewetenschap. “Ik wilde meer theoretische kennis opdoen.” Na haar studie zocht ze contact met haar oude team. En daar was net een plekje vrij. Na drie jaar volgde een overstap naar ANWB Reizen. "Daarvoor was ik de enige communicatiemarketeer in het team". Ik had behoefte aan collega's om mee te sparren en om van te leren. Nu werk ik in een wat groter team met ruimte om mij verder te ontwikkelen." 

Ruimte om te groeien 

Jezelf blijven ontwikkelen vindt Lauren belangrijk. “Er is veel mogelijk bij de ANWB. Hierin ligt het initiatief bij jezelf, maar word je ook goed begeleid door je manager. Zo kun je interessante opleidingen volgen of eens in gesprek gaan met een collega die ongeveer hetzelfde werk doet als jij, maar dan voor een hele andere afdeling.” Lauren is inmiddels doorgegroeid naar medior marketeer. “Ik heb nog veel ruimte om te groeien. En als ik in deze functie mijn plafond bereik? Dan is de organisatie groot genoeg om een volgende stap te zetten.” 

In september klaar voor de wintersport 

Als marketeer is Lauren verantwoordelijk voor het promoten van alle pakketreizen binnen Europa en Nederland. “Ik onderzoek de behoeftes en wensen van ANWB-leden en houd in de gaten wanneer ze wat boeken. Zo ben ik nu druk met de wintersportvakanties. Deze boekingen starten in september, dus het is belangrijk dat de campagnes dan klaar staan. Voor onze eigen kanalen zoals de Kampioen, nieuwsbrieven en de website, maar ook in samenwerking met externe partijen, bijvoorbeeld met de Volkskrant.”  

Samenwerken met specialisten 

Wat Lauren het leukste vindt aan haar werk? “Het regelen! Ik coördineer de campagnes van a tot z. De uitvoering ligt bij haar collega’s. Wat mijn werk bijzonder maakt, is de mogelijkheid om met interne specialisten samen te werken. Zo hebben we een tekstschrijver en specialisten in SEA, SEO, social media en display. Dat is heel fijn. Ook omdat ik weer van hen kan leren.” 

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.