Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Voor elkaar!

Zet jij ook je netwerk in? 

Vacatures

Samen hebben we het voor elkaar!

Je netwerk is vaak vele mate groter dan je denkt. Met het nieuwe ''Voor Elkaar'' programma vragen we je om hulp!

We hebben veel vacatures en de arbeidsmarkt blijft de komende jaren erg krap. Om bij te blijven kunnen we julie hulp goed gebruiken: Iedereen heeft een netwerk en soms kunnen we met een beetje extra aandacht nieuwe collega’s aantrekken die door jullie enthousiaste verhalen óók enthousiast worden voor een baan bij de ANWB of een van onze dochters. 

Door middel van een nieuw programma bundelen we onderling onze krachten. Het zal makkelijker worden om nieuwe collega’s aan te dragen. Of je bij Unigarant werkt, of bij de Wegenwacht. En of je uitzendkracht bent of vast in dienst. Voor Elkaar is één inclusief programma voor onze collega’s!

Help je mee?

Winnaars kraskaart actie

Wij willen jullie  bedanken voor het massale meedoen aan onze kraskaart actie voor het nieuwe Voor Elkaar programma! 2362 collega’s hebben de kraskaart ingevuld. Sinds 11 maart hebben we 10 nieuwe collega’s mogen verwelkomen via het Voor Elkaar programma! 

Nogmaals bedankt voor het enthousiasme en het meedoen!

We nemen deze week contact op met de winnaars. De nummers zijn gekoppeld aan het moment van het invullen van de krascode op de Voor Elkaar pagina. 

Spelregels

Voor Elkaar is een centraal programma voor ANWB en onze dochters, ben je benieuwd naar de spelregels en voorwaarden? Deze vind je via de onderstaande button. Ook de voorwaarden van onze E-Bike actie zijn hier te vinden. 

- De Voor Elkaar bonus bedraagt 500 euro bruto voor reguliere vacatures, en 1000 bruto voor vacatures met de verdubbelaar 

Spelregels

Verdubbelaar

Op dit moment hebben we voor een aantal vacatures de verdubbelaar! Voor deze vacatures ontvang je een Voor Elkaar bonus van 1000 euro bruto in plaats van 500 euro bruto. 

Alle Wegenwacht vacatures

Alle Wegenwacht vacatures

Draag direct een collega aan

Tips & tricks 

We hebben allemaal een groter netwerk dan we denken, je buurvrouw, oud collega's of tennis vrienden kunnen allemaal potentiele collega's van de ANWB zijn. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Via onze tips & tricks helpen we je graag verder! 

Tips & tricks

FAQ

Voor Elkaar

Met het Voor Elkaar programma van de ANWB kun jij als medewerker kandidaten aandragen als potentiële collega bij de ANWB en dochters. We belonen je graag wanneer een collega start. Je ontvangt dan een bonus van €500,- bruto. Voor bepaalde funcites geld een verdubbelaar. 

We hebben veel vacatures open staan. Het aanbrengen van kandidaten door eigen collega’s is de meest effectieve, kwalitatieve en snelle manier van werven. De ANWB is trots op haar medewerkers, jullie weten als geen ander wie past bij onze organisatie. 

Aan het Voor Elkaar programma van de ANWB mogen alle medewerkers meedoen. Maar er zijn een paar uitzonderingen zoals de collega's van recruitment, etc. 

Via het formulier op deze pagina kun je aangeven voor welke vacature jouw kandidaat graag in aanmerking komt. Weet je niet zeker of de kandidaat helemaal past? Geen probleem. De afdeling recruitment gaat met de kandidaat in gesprek en komt er zo achter of er een match is. 

Onze recruiters monitoren het gehele proces en hebben een geheimhoudingsverplichting vanaf het moment dat het cv is beoordeeld. Dat betekent dat er geen terugkoppeling kan worden gegeven over de gesprekken. Wanneer er duidelijkheid is of jouw kandidaat wel of niet gaat starten als onze nieuwe collega, krijg jij van ons een e-mail met daarin de uitkomst. 

Je kunt zo vaak deelnemen als je wilt. 

Het recht van kandidatuur vervalt na 6 maanden. Het kan zijn dat we niet direct een plek hebben voor jouw kandidaat of dat jouw kandidaat nog niet op korte termijn (1 à 2 maanden) beschikbaar is. Dan blijven we natuurlijk wel in contact, maar duurt het iets langer. 

Op het moment dat jouw kandidaat daadwerkelijk start bij de ANWB ontvang jij €500,- bruto. Deze ontvang je in de daarop volgende maand als de kandidaat start. Voor sommige functie's geld een verdubbelaar, hiervoor geld een bonus van  €1000,- bruto

Ja, dat klopt. Om 3 redenen: op deze manier houden we het proces overzichtelijk voor jouw kandidaat, voor jou als aandrager en weten we zeker da de vergoeding op de juiste plek terecht komt. 

We vragen je niet om de perfecte match te maken. Daar hebben we een professionele HR-afdeling voor. Wat we wél aan je vragen is te matchen op cultuur. Zou je graag met de door jouw aangedragen kandidaat samenwerken? Past hij of zij bij de cultuur van de ANWB? Als daar het antwoord ‘ja’ op is, stuur jij de gegevens via het formulier op deze pagina aan ons door. 

Dat kan gebeuren. Wat de uitkomst ook is, toch zijn we je dankbaar. Want jij hebt iemand door gegeven aan de ANWB! 

Heel graag! We kijken graag met je mee. Stuur een bericht naar voorelkaar@anwb.nl.

Dat kan en dat vinden we uiteraard erg jammer. Om welke reden dan ook. Je hoeft de bonus niet terug te geven, jij hebt namelijk je best gedaan en daarvoor waarderen we je graag. 

Neem dan contact op via voorelkaar@anwb.nl.

Voor Elkaar - verhalen 

"Wat mijn baan bij de ANWB zo leuk maakt? De unieke verhalen van mijn collega's".