Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Amanda

Piloot Medical Air Assistance (MAA)

“Helemaal op haar plek”

2 min leestijd

Sinds eind november vervoert ANWB-dochter Medical Air Assistance (MAA) in opdracht van de Regionale Ambulancevoorziening Fryslân patiënten van de Friese Waddeneilanden naar ziekenhuizen. Amanda Tijben is een van de piloten. Ze geeft ook leiding aan andere piloten van de traumateams.
“Ik had vooraf wel gedacht dat we een mooi team zouden vormen, maar dat het zo snel zó hecht zou voelen had ik niet verwacht”, bekent Amanda. “Je hebt nieuwe collega’s, een nieuwe helikopter, een nieuwe standplaats en een nieuwe manier van werken. Ik denk dat juist dát ervoor heeft gezorgd dat we nu al dit niveau hebben. Het verbindt. Iedereen is enthousiast. Super om te zien!”

 

“Om in de nieuwe heli te mogen vliegen, moesten we een opleiding volgen en voor ons brevet 15 vlieguren maken.”

Echt blij

Amanda werkt al 17 jaar als helikopterpiloot, waarvan de laatste 3½ jaar bij MAA. Ze heeft in heel wat verschillende toestellen gevlogen. Voor het patiëntenvervoer vanaf de Wadden was een groter type nodig dan de traumateams gebruiken, omdat er ook ruimte moet zijn voor een familielid of partner. Wegenwacht Nederland Standaard. “Om in de nieuwe heli te mogen vliegen, moesten we een opleiding volgen en voor ons brevet 15 vlieguren maken”, vertelt Amanda. “Van zo’n nieuw toestel kan ik echt blij worden: nieuwe schermen, andere knoppen en meer mogelijkheden, zoals opstijgen bij slecht zicht.” 

Geïnteresseerde patiënten

Amanda vertelt dat behalve de piloot de hele bemanning ervaring heeft op de ambulance. “Omdat de chauffeurs nu als navigator naast de piloot zitten, was het belangrijk om ze eerst vertrouwd te maken met het toestel en de vaste landingsplekken. Naast hun functie op de heli blijven ze trouwens ook op de ambulance rijden.” Zelf maakt Amanda ook nog uren op de traumahelikopter: “De combinatie maakt het voor mij mooi afwisselend. Ik heb nu ook patiënten aan boord die goed bij kennis zijn en vaak erg geïnteresseerd in de helikopter. Leuk om erover te vertellen. En in de gesprekken merk je ook dat de eilandbewoners blij zijn met deze dienst. We zijn zo’n drie kwartier sneller dan de boot.” 

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.