Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Tim

Wegenwacht

“Tim voelt zich als Wegenwacht koning te rijk”

3 min leestijd

Piloot willen jongens worden, of voetballer. Tim niet. Hij zweert bij het beroep van Wegenwacht en zet alles op alles om zijn droom waar te maken. En dan komt het beslissende telefoontje.


Eerste indruk is belangrijk; als ik lach, krijg ik een lach terug!

Een jaar werkt de 23-jarige Tim Hessels nu als Wegenwacht bij team ’t Harde. Zijn droombaan, ook als dingen soms anders lopen dan verwacht. In zijn eerste werkweek wordt Tim geconfronteerd met de mindere leuke kant van het vak. “Klanten met een lekke band op de vluchtstrook eisen dat ik transport regel. Als ik weiger, komen ze intimiderend om me heen staan. Ik kan niet anders dan bezwijken.” Het voorval maakt indruk, maar Tim is niet anders over zijn vak gaan denken.


Motorzaag wordt step

Tim zit in groep 6 als een familielid hem wijst op het beroep van Wegenwacht. “Mijn oom zag toen al mijn passie voor auto’s en techniek. Als kleine jongen hielp ik mijn voormalige stiefvader vaak. Hij was chef werkplaats en in zijn vrije tijd altijd aan het sleutelen. Iedere zaterdag waren we bezig. Auto’s die het niet deden, haalden we uit elkaar, we kochten er onderdelen voor en repareerden ze. Samen met hem heb ik een oldtimer opgeknapt. Vriendjes hadden die interesse niet, maar ze vonden het wel stoer dat ik daar zo mee bezig was. Een motorzaag die mijn stiefvader en ik hadden omgebouwd tot step, daarvan waren ze diep onder de indruk.”

A-Team is er niks bij

Op aanraden van zijn oom verdiept Tim zich in het vak van Wegenwacht. Hij is meteen verkocht. “The A-Team is er niets bij; zo creatief als wegenwachten zijn. Iedere dag maak je weer iets anders mee!” Op zijn 16e rijdt Tim een dagje mee met Wegenwacht Tony Dapper. “Ik had de ANWB geschreven of dat mogelijk was. Wat een gave dag!

Geweldig om te zien hoe Tony bezig was en hoe hij met klanten omging.” Juist omdat Tim al veel weet van auto techniek, kiest hij voor een opleiding metaaltechniek. Maar de auto laat hem niet los. Stage loopt hij bij verschillende auto bedrijven. “Ik deed dat om zo veel mogelijk merken te leren kennen. Dat zou later van pas komen bij sollicitaties. Nog steeds pro teer ik van deze kennis. Van veel merken ken ik de typische mankementen.” Tijdens zijn studie neemt Tim een baantje in de horeca. “Om mijn sociale vaardigheden te verbeteren. Een gemakkelijke prater was ik wel, maar het kon beter. Ik heb er veel geleerd over omgaan met de klant en dat een eerste indruk heel belangrijk is. Als ik lach, krijg ik van de klant een lach terug.”

Toon meer

Strontzenuwachtig

Op zijn 20e trekt Tim de stoute schoenen aan en solliciteert als Wegenwacht. “In mijn gesprek met teammanager Daan Versteeg was ik strontzenuwachtig; ik wilde zó graag.” Maar Tim behoort niet tot de uitverkorenen. Hij rondt zijn opleiding af en krijgt een andere baan aangeboden. Maar dan komt er alsnog een telefoontje van Daan Versteeg. “Ik dacht dat hij belde om bij te kletsen. Maar wat denk je: hij biedt me een baan aan. Wat was ik blij!” Tijdens de opleiding tot Wegenwacht is Tim de jongste van zijn klas en in maart 2017 gaat hij voor het eerst de weg op. “Toen ik mijn bus kreeg, voelde ik me de koning te rijk. Ik was zo trots!” Tim over wat het vak zo mooi maakt: “Zelfs als je een euvel maar tijdelijk kunt verhelpen en mensen daarna toch nog naar de garage moeten, zijn ze blij. Ooit trof ik een dame met motorpech bij een tankstation, helemaal overstuur. Om haar te kalmeren, trakteerde ik op een kopje koffie. Vergeet ik nooit meer.” Ander hoogtepunt: zijn optreden in het tv-programma Goede morgen Nederland. “Daar mocht ik wintertips geven. Hartstikke leuk. En het leverde veel leuke reacties op.”

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.