Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Esmee

Customer Contact Center - team Reizen

“Mensen hechten veel waarde aan goede service en persoonlijk contact.” 

3 min leestijd

Autovakanties binnen Nederland en Europa, en vliegvakanties over de hele wereld! Maar ook single- en groepsreizen, rivier- en zeecruises. Zelfs unieke reizen zoals een expeditie naar Antarctica! Je vindt ze allemaal in de online catalogus van ANWB Reizen. “Over dit gevarieerde aanbod aan reizen mag ik de meest uiteenlopende vragen beantwoorden en zorgen dat ze onbezorgd met de ANWB op reis gaan”, vertelt Esmee, medewerker van ons customer service center. “Je werkt met mensen die eerder contact opnemen dan zelf naar informatie zoeken. Het contact maakt écht de verbinding met hen. Dat maakt mijn werk zó onwijs leuk!”

Een plek die bij je past 

Sinds 2018 werkt Esmee al bij de ANWB. Nadat ze haar hbo-opleiding toerisme had afgerond, vond ze een zomerbaan bij onze alarmcentrale. “Ik regelde met de Duitse en Oostenrijkse ANWB hulp voor onze leden die daar met pech onderweg stonden. Leuk en zeer dankbaar werk. Dus toen ik werd gevraagd om langer te blijven, hoefde ik daar niet over na te denken. Bij ANWB krijg je de ruimte om dé plek binnen de organisatie te vinden die bij je past. Het Customer Contact Center van ANWB Reizen werd mijn bestemming!”  

Dienstverlening voor een bijzondere doelgroep 

De ene dag helpt Esmee mensen via de telefoon, de andere dag beantwoordt zij vragen via de chat of de mail. “Ik help mensen met het boeken, wijzigen en soms annuleren van hun reis. Daarnaast beantwoord ik allerlei vragen. Bijzondere vragen als: ik wil in november naar Nieuw-Zeeland gaan. Bloeien er in die maand dan bloemen? Daar hebben we achteraf als team lol om”, zegt Esmee met een glimlach. “Je krijgt ook vragen over wanneer iemand zijn reisbescheiden ontvangt. Info die je allemaal op onze website kunt vinden. Maar deze doelgroep belt of mailt liever; de mensen hechten veel waarde aan goede service en persoonlijk contact. Dat vind ik zo leuk, maar ik moet erbij zeggen dat het soms ook wel echt hard werken is!”  

 

Kwaliteit in plaats van kwantiteit 

“Vaak spreek je trouwens mensen die al heel lang lid zijn van onze vereniging”, gaat Esmee verder. “Zij verwachten de service die ze gewend zijn van onze andere diensten, zoals de Wegenwacht. En omdat ze al zo lang lid zijn, proberen ze ook wel eens de voorwaarden op te rekken”, glimlacht ze. “Of ze, omdat ze platina lid zijn, toch hun reis kort voor vertrek mogen wijzigen. Ik vind dat mooi, die dynamiek. Dan geef ik ze een compliment door hen eerst te bedanken voor het vertrouwen in onze organisatie. Vervolgens vertel ik vriendelijk dat wijzigen niet kan en neem ik hen mee in wat wel mogelijk is. Dit soort persoonlijk contact is voor onze leden heel belangrijk. We hebben geen targets om zoveel mogelijk telefoontjes per uur af te handelen, omdat ieder telefoontje anders is. Goede afspraken en kwaliteit, daar draait het op ons customer service center om.” 

Signaalfunctie voor betere website 

Aan de andere kant, zo geeft Esmee aan, is het niet de bedoeling dat de wachttijden te lang oplopen. Wij zijn ook erg bezig met optimalisatie. “Daarom krijg je veel ruimte om verbetervoorstellen te doen voor bijvoorbeeld een betere informatievoorziening over reizen op de website. Met de insteek natuurlijk dat wij minder telefoontjes en mailtjes krijgen. Zo ontvingen we veel vragen over hoeveel en wanneer je moet aanbetalen voor een reis. Die info staat nu duidelijk op onze website in een lijst met veelgestelde vragen.”  

De lol van collega’s opleiden 

Natuurlijk zorgen meer collega’s ook voor kortere wachttijden en minder werkdruk. Ook daarbij pakt Esmee graag haar rol. “Samen met andere ervaren collega’s denk ik mee over de opzet van trainingen. Ik bedenk bijvoorbeeld het trainingsmateriaal, oefeningen en verzorg zelf een groot gedeelte van de trainingen. Het is echt gaaf als je ziet dat nieuwe collega’s zich hier snel thuis voelen en plezier in hun werk hebben! Ik vind mijn werk zó leuk, dat ik heel makkelijk nog even door ga om die ene klantvraag te beantwoorden. Dan zijn er altijd nog de teammanagers die je op het hart drukken om goed op jezelf en elkaar te letten.” 

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.