Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Vincent

Backend-developer

“Hier krijg ik de vrijheid om te blijven ontdekken.”  

2 min leestijd

Pionieren en vooroplopen in nieuwe dingen. Of dit nu gaat over zijn liefde voor kitesurfen en wingfoilen of de technologieën waarmee hij werkt als backend-developer: Vincent is er gek op. “Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken.” Bij de ANWB zit hij op zijn plek. “Hier krijg ik de vrijheid om ideeën uit te voeren. Zo heb ik een gilde voor backend-developers opgericht. Dit zorgt ervoor dat we in een agile omgeving goed blijven communiceren en onze kennis blijven delen.

Vrijheid

Om dichter bij de zee te wonen, verhuisde Vincent acht jaar geleden van Utrecht naar Wassenaar. Al snel vond hij een baan in de buurt. “Ik kan nu op de fiets naar het werk, ideaal. Ook het thuiswerken dat we hebben overgehouden aan de coronapandemie heeft mijn werk-privébalans beter gemaakt. Ik ben er als mijn kinderen thuiskomen van school. Heel fijn dat ik hen nu vaker zie. De vrijheid die ik heb om mijn agenda waar het kan zelf in te vullen vind ik heel prettig.”

Impact maken

Als backend-developer is Vincent verantwoordelijk voor online formulieren die mensen invullen om lid te worden van de ANWB. “Door middel van A/B-testen maken we de formulieren steeds beter. We zorgen dat data in het juiste systeem komt en dat de formulieren duidelijk en stabiel zijn.” Wat Vincent leuk vindt aan zijn baan: “Op feestjes is mijn werk altijd vrij lastig uit te leggen, maar als ik vertel dat ik voor de ANWB werk, kan iedereen zich daar een voorstelling bij maken.” Niet gek als je weet dat de ANWB op dit moment 5 miljoen leden telt.

 

Buiten je comfortzone

In zijn begintijd merkte Vincent op dat de onderlinge communicatie beter kon. En dus nam hij het initiatief om een gilde op te richten. “Mensen bij elkaar brengen lag buiten mijn comfortzone, maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Sinds dien komen we nog steeds eens per twee weken samen om kennis te delen, elkaar te inspireren met demo’s, werk te standaardiseren en nieuwe collega’s op weg te helpen.”

Even bijkletsen

Iedere werkdag begint met een (online) stand-up. “Maar eigenlijk begint de stand-up al een halfuur eerder. Wie wil kan een halfuur bijkletsen met collega’s. Heel waardevol, omdat we elkaar door het vele thuiswerken niet elke werkdag zien. Het is heel fijn dat zoiets mogelijk is bij de ANWB. De sfeer hier is erg open en de lijnen zijn kort.”

Samen pionieren

Vincent experimenteert regelmatig met nieuwe technologieën. “Toen ik acht jaar geleden begon bij de ANWB was de software gebouwd in verouderde frameworks. Ik kreeg de kans om de frameworks te re-engineeren. Dat was heel leuk om te doen.” Er is net een reorganisatie geweest. “Dat biedt ook nieuwe kansen. Er gebeurt momenteel heel veel bij de ANWB en alle oude CRM- en backend-systemen worden vernieuwd. Als je het net als ik leuk vindt om te pionieren, is dit het moment om in te stappen!”

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.