Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Marjon

Directeur People & Community én vrijwilliger van de ANWB

“We waarderen ieder uurtje vrijwilligerswerk”.

3 min leestijd

Als we met 20.000 vrijwilligers 50.000 kinderfietsen een nieuwe bestemming kunnen geven. En we 600.000 ritjes naar de kapper of de bridgeclub voor minder mobiele buurtgenoten kunnen realiseren. Stel je voor wat we dan met 5 miljoen leden kunnen bereiken. “Of nog beter: met 17,5 miljoen inwoners”, droomt Marjon. Van vrijwilligerswerk gaat haar hart sneller kloppen. Naast haar drukke baan als directeur People & Community bij de ANWB is ze ook vrijwilliger voor onze maatschappelijke projecten.  

Samen iets groots bereiken

Door allemaal iets kleins te doen, kun je samen iets groots bereiken. Dat is de kracht van een vereniging, vindt Marjon. Het verenigingsleven heeft haar altijd aangesproken. “Niet gek dan ook dat ik zes jaar geleden voor de ANWB ben gaan werken. Een vereniging die al 140 jaar bestaat, met een doelstelling die nog steeds hetzelfde is: iedereen zorgeloos en met plezier onderweg. Dat is toch mooi? Marjon begon als directeur Reizen, maar is nu directeur People & Community. Ik ben verantwoordelijk voor de mensen binnen de ANWB. Allereerst voor de collega’s en vrijwilligers, maar ook voor de leden.

Interessante gesprekken

Een rol die haar goed past. “Ik geloof dat een organisatie bloeit als mensen plezier in hun werk hebben. Het mensen naar hun zin maken sijpelt door in alles wat ik doe. In mijn werk, maar ook mijn vrijwilligerswerk.” Als vrijwillige chauffeur voor ANWB AutoMaatje rijdt Marjon zeker een paar keer per maand een buurtgenoot naar een plek naar keuze. “Een mevrouw breng ik bijvoorbeeld regelmatig naar de begraafplaats om haar man te bezoeken. Het is heel bijzonder om op deze manier iets voor iemand te kunnen betekenen. Die ritjes leveren ook interessante gesprekken op. Gesprekken die je anders nooit met een onbekende zou voeren.”
 

Maatschappelijk betrokken

AutoMaatje is slechts een van de vele maatschappelijke initiatieven van de ANWB. “Ook mooi is het Kinderfietsenplan. Hiervoor verzamelen we kinderfietsen om op te knappen. Vervolgens vinden de fietsen een nieuw thuis bij gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Hierbij zijn vrijwilligers op verschillende manieren betrokken. Bijvoorbeeld bij het opknappen en ophalen van de fietsen. Maar ook bij het activeren van buurtgenoten in bijvoorbeeld WhatsAppgroepen om fietsen te verzamelen. Dat je met dit initiatief kinderen blij maakt en zorgt dat zij naar school kunnen fietsen, geeft veel voldoening.
 

'Graffiti’ spuiten voor veiliger Nederland

Zelf haalt Marjon ook veel plezier uit de Fietsverlichtingsactie. “Deze actie loopt nu een aantal jaar. Om Nederland veiliger te maken, is het belangrijk dat je fiets goed verlicht is als het buiten donker is. Om mensen hiervan bewust te maken, zetten we met afbreekbare verf tags op de fietspaden met de tekst ‘zet je licht aan’. Mijn zoon vindt dit ook heel leuk om te doen. Dus gaan we af en toe samen op pad in de late uurtjes om verspreid door Utrecht met een sjabloon tags te zetten”, lacht Marjon. 

Vrijwilligerswerk op maat

Wat Marjon zo bijzonder vindt aan het vrijwilligerswerk van de ANWB? “Je kunt met je eigen handen iets bijdragen aan de maatschappij. Alle projecten hebben iets te maken met thema’s waarin de ANWB actief is: van toerisme tot mobiliteit en verkeersveiligheid. Er is altijd een vrijwilligersklus die qua omvang past bij jouw privé- en werksituatie. Ieder uurtje dat je hebt, waarderen we.” 

Blijven groeien

Als directeur People & Community én liefhebber van vrijwilligerswerk hoopt Marjon dat het vrijwilligersnetwerk de komende jaren blijft groeien. “Zodat de ANWB over 100 jaar nog steeds bestaat én we als vereniging een nog grotere bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Want als we allemaal iets doen, is het effect supergroot.”


 

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.