Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Cefas

Cloud-engineer bij de ANWB

“Ieder ANWB-team heeft weer eigen wensen”

3 min leestijd

Tientallen DevOps-teams, ongeveer driehonderd IT-professionals om je heen en meer dan honderd AWS- en Azure-subscriptions. En dan nog eens vijf miljoen ANWB-leden voor wie je het uiteindelijk allemaal doet. Het zijn indrukwekkende getallen. Toch zijn het vooral de warme contacten en het gevoel de mensen, teams en zelfs andere organisaties te helpen die zorgen dat Cefas al 13 jaar bij ANWB werkt. Eerst als Windows-engineer, nu als cloud-engineer.

Cefas begon bij de ANWB als Windows-engineer. In 2019 besloot hij de overstap te maken naar de rol van cloud-engineer. “Binnen ANWB communiceren we uitgebreid over nieuwe ontwikkelingen. Zo kregen we digitale werkplekken en gingen we steeds meer in de cloud werken. Daar wilde ik ook aan bijdragen. Toen ik dat aangaf bij mijn manager werd direct alles geregeld. Ik kreeg de tijd en ruimte voor opleidingen en er werd een vervanger voor mij gezocht. De overstap naar cloud-engineer voelde daarom heel natuurlijk, terwijl het in die nieuwe rol toch net een andere manier van werken is in een omgeving waar continu enorm veel verandert. Maar dat is het mooie van ANWB: je wordt door je collega’s en het management echt op weg geholpen.”

Ruim baan voor een veilig, modern fundament

Het enorm ervaren team van cloud-engineers heeft een cruciale rol in de IT-organisatie van de ANWB: “We leggen het fundament voor de tientallen DevOps-teams die vervolgens zelf hun producten in de cloud ontwikkelen. Er is geen echte markt voor wat de ANWB nodig heeft, dus we bouwen bijna alles zelf. Van de alarmcentrale tot finance en van retail tot de wegenwacht, ieder onderdeel heeft andere vragen en wensen. Bovendien is niet ieder team even ver met ontwikkelen in de cloud. Mijn grootste uitdaging is dan ook zorgen dat ieder ontwikkelteam zelf kan bouwen op een degelijk fundament en vervolgens een eigen richting kan kiezen.” De ANWB is met vijf miljoen leden de grootste vereniging van Nederland. Al die mensen vertrouwen hun gegevens toe aan onze organisatie. “We kunnen onze leden alleen helpen als hun gegevens veilig zijn. Wat een ontwikkelteam ook wil bouwen en welke verandering we ook willen doorvoeren in het fundament. Het is fijn dat de directie dat ook belangrijk vindt. Daarom krijgen we ruim baan om belangrijke upgrades door te voeren en nieuwe ontwikkelingen te blijven volgen. Een voorbeeld daarvan is de overstap naar infrastructure as code, omdat we vinden dat het beter bij ons past. Bovendien krijgen we alle ruimte om nieuwe of betere technieken uitgebreid te testen en in te voeren en om externe experts in te schakelen.” Trots vertelt Cefas dat de ANWB daarom ook andere grote organisaties op bezoek krijgt. “Dan leggen wij aan hen uit hoe wij het doen. Ook zo helpen we mensen echt vooruit.”

Atypisch team

Je kunt thuiswerken op tijden die jou uitkomen als je als cloud-engineer start, maar “juist ons misschien wat atypische team is veel op kantoor. Zo komen we direct met de andere teams in contact, ook buiten geplande overleggen om. We horen meteen wat er speelt en of wij als cloud-engineers ondersteuning kunnen bieden. Je hoort bijvoorbeeld bij de koffieautomaat altijd wel een mooi verhaal van een wegenwacht. En: je hoeft de straat maar over te steken voor een gezellige wandeling over het mooie Landgoed Clingendael.” Een groot, levendig hoofdkantoor, een team dat al jaren goed samenwerkt en steeds vernieuwt, en honderden collega’s én miljoenen leden en klanten die op jou bouwen. Genoeg redenen voor Cefas om nog heel lang bij de ANWB te blijven. Voor nieuwe collega’s klinkt dit misschien wat overweldigend. Maar: “Wij zorgen dat je je meteen thuis voelt en dat jouw stem wordt gehoord. Ook als je het eens niet over AWS of Azure wil hebben of een andere richting op wilt met je werk.”

 

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.