Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Kim

Supervisor ANWB-winkel Uden

“De juiste mensen op de juiste plek, daar ga ik voor”

De overstap van een grote kledingretailer naar de ANWB was even wennen. Maar nu heeft Kim haar plek als supervisor van de ANWB-winkel in Uden helemaal gevonden. Ik ben trots op het team dat ik heb mogen samenstellen. We zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben veel respect voor elkaar. Zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek staan en lekker in hun vel zitten, daar doe ik het voor.

Matroesjka-poppetjes

Wie kennismaakt met Kim, maakt vaak ook al snel kennis met de holle, houten Matroesjka-poppetjes. Dit heeft niets te maken met hun betekenis, maar alles met hun vorm. “Ik zie grote en kleine poppetjes met een lachend gezicht die perfect in elkaar passen. Zo kijk ik ook naar mijn team. Als supervisor ben ik misschien het grootste poppetje in leidinggeven, maar achter de balie is iemand anders dat. Iedere medewerker is ergens de beste in. Het is belangrijk om je hierin als supervisor kwetsbaar op te stellen, zo leer je en blijf je gemotiveerd. Ik ga voor iedereen op zoek naar een plek waar diegene zich het grootste poppetje kan voelen. Met deze benadering heb ik in Uden de fundering gelegd voor een nieuw team. Het werkt net zoals het bouwen van een huis: alleen als de basis klopt, kun je gaan bouwen.”

Blije medewerker = blije klant

Dat team van zeven medewerkers staat inmiddels als een huis. “Juist omdat we allemaal zo verschillend zijn, vullen we elkaar goed aan. We weten wat we aan elkaar hebben en hebben veel voor elkaar over. Het is fijn om te zien dat iedereen goed in zijn vel zit. Plezier, humor en gedrevenheid zijn hierin belangrijke factoren. Als medewerkers blij zijn, dan zie je dat terug in blije klanten.”

Samen één groot eiland

Uden maakt samen met zes andere filialen deel uit van het marktgebied Maasland. “Een breed gebied, want hier vallen bijvoorbeeld ook Nieuwegein en Utrecht onder. Toen ik binnen dit marktgebied begon, waren al deze winkels losse eilandjes. Het afgelopen jaar heb ik er samen met de andere supervisors aan gewerkt om één groot eiland te vormen. Dat gaat inmiddels zo goed dat we dit tijdelijk zonder marktmanager hebben gered. We zetten samen acties op, wisselen kennis uit om het winkelbeeld te verbeteren en springen bij wanneer een van de winkels extra handen kan gebruiken.”

Lef hebben

Kim prijst de vrijheid die zij en de andere supervisors kregen om het idee van één Maasland-groep uit te werken. “Door out of the box te denken, is het ons gelukt om de verbinding te vinden. Daar ben ik ontzettend trots op. Het is fijn om te ervaren dat de ANWB als werkgever en onze marktmanager het vertrouwen geven om zo’n idee uit te werken. Dat vraagt om lef.”

Verkeerd beeld

Toegegeven, het beeld dat Kim van de ANWB had voordat ze er ging werken, was anders. “Eerlijk gezegd had ik een wat ouderwets beeld. Ik associeerde de ANWB met het ANWB-stelletje. Die vergelijking zou ik nu absoluut niet meer maken. De ANWB is een ontzettend mooie, moderne organisatie met een grote diversiteit aan diensten en producten voor jong en oud. Ik zag het echt als een uitdaging om alles te leren over dat brede aanbod. Het werk heeft mij erg positief verrast. ”

Toon meer

Elkaar helpen

Wat Kim opvalt? In alles wat zij en haar team doen, staat helpen centraal. “We helpen klanten aan een leuke reis, bijpassende waterdichte jas en reisverzekering. Maar we helpen ook elkaar als team om samen verder te bouwen aan onze winkel. En zelf help ik teamleden om verder te gaan, ook als het even niet zo lekker gaat. Helpen is voor mij hét woord dat past bij de ANWB.”

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.