Wil jij net als Wim, Corné en Adriaan werk doen waarbij je mensen traint?

Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Wim, Corné en Adriaan

Technisch trainers bij de Wegenwacht

‘’Hier leiden we automonteurs op tot volwaardig hulpverlener'' 

3 min leestijd

Werken bij de Wegenwacht is meer dan technische reparaties uitvoeren. En dat is precies wat het werk zo mooi maakt, vertellen opleiders Adriaan, Wim en Corné. Monteurs hebben de technische kennis vaak al in huis, maar bij de Wegenwacht komt er nog zoveel meer bij kijken. “Ze leren bij ons alles wat ze nodig hebben om vol vertrouwen de weg op te gaan. Ze versterken hun technische vaardigheden én ontwikkelen de soft skills om mensen echt te helpen”, vertelt trainer Corné trots.

Van automonteur tot volwaardig hulpverlener

Van sleutelen aan auto’s in een garage naar mensen te hulp schieten op de weg: dat is een hele verandering. Want bij de Wegenwacht ben je véél meer dan monteur, vertelt Wim. Hij begon als 15-jarige in het autovak, maakte vele stappen als automonteur en kwam in 2018 bij de Wegenwacht als trainer. “Je bent hier hulpverlener, sociaal werker, EHBO’er, receptionist, manager en veiligheidsspecialist in één”, lacht hij. “Want je bent zowel verantwoordelijk voor het weer op weg helpen van mensen met pech, als voor de klantcommunicatie, je voorraad in de wagen en de veiligheid langs de weg.”

Zelfvertrouwen

“Door ons word je klaargestoomd voor alle facetten van de job”, zegt Adriaan. Corné vult aan: “Sommige cursisten vinden het spannend om ineens zoveel verantwoordelijkheid te dragen, maar dankzij onze training merken ze al snel dat ze dat prima aankunnen”. Hij koos in 2009 voor de Wegenwacht en ging stap voor stap steeds meer collega’s begeleiden. “Daar kreeg ik zoveel energie van. Sinds 2021 ben ik trainer, een baan die echt bij me past.” 

Maatwerkopleiding

Na de opleiding van 4 weken, die een mix is van theorie- en praktijklessen en stagedagen, hebben de monteurs een gereedschapskist met de juiste kennis en vaardigheden om te starten als Wegenwacht. Wat de opleiding bij de Wegenwacht uniek maakt? Dat alle trainingen in huis worden ontwikkeld en dat het lesaanbod meebeweegt met wat er op de weg gebeurt. “We zitten bovenop de marktontwikkelingen en alles is afgestemd op de praktijk. Van elektrische en hybride voertuigen tot nieuwe diagnosemethodes: onze monteurs blijven altijd up-to-date”, zegt Wim. 

 

Inhoudelijk sterke trainingen

De sterke inhoud van de opleiding; dat is waar de 3 trainers het meest trots op zijn. “We horen met regelmaat – ook van doorgewinterde technisch specialisten – hoe waardevol de opleiding is”, vertelt Adriaan, die al sinds 1986 bij de Wegenwacht werkt en in 2000 trainer werd. “En het mooie vind ik dat je bij de Wegenwacht altijd doorleert. Elk jaar volg je bij ons nieuwe trainingen, zodat je op technisch vlak fit blijft voor de job.”

 

Onverwachte wendingen

Wat het zo leuk maakt om Wegenwachter te zijn? De 3 trainers vinden het een cliché, maar komen toch uit op: vrijheid. “Eigenlijk ben je eigen ondernemer”, licht Adriaan toe. “Geen repeterend werk tussen de 4 muren van de garage, maar op pad gaan: dat is het mooiste. Plus: om 9.00 uur bestaat het werk van 10.00 uur nog niet. Dat onbekende maakt het leuk.” “Je maakt zoveel dingen mee”, gaat Corné verder. Zo kreeg ik als Wegenwachter eens een melding van een kapotte auto die geparkeerd stond op … het Binnenhof! Of ik even binnen wilde komen en een kijkje wilde nemen in de Ridderzaal. Ja natuurlijk! Dat is het leuke aan werken bij de ANWB: mensen zijn écht blij met je hulp én je komt op bijzondere plekken.”  

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.