Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Justin

Businesscontroller bij de ANWB

“Winst maken is goed, maar het gaat erom wat je ermee doet” 

3 min leestijd

Hij studeerde bedrijfskunde en haalde een Master in Finance and Investments. Al tijdens zijn studie merkte Justin dat hij andere ideeën had dan zijn studiegenoten over wat je doet met financiën. “Daarom voelde het ook meteen goed toen de ANWB bij mij aanklopte”, vertelt hij. “Natuurlijk is winst maken goed. Maar het gaat erom wat je met dat geld doet. Bij de ANWB benutten we onze winst in het belang van onze leden en de maatschappij. Dat DNA geeft mij ongelooflijk veel werkplezier.”

Betekenis voor de toekomst  

Na zijn studie werkte Justin als financial controller bij een verzekeringsmaatschappij. Daarna leidde hij een team voor de financiële administratie bij een pensioenfonds. “In die rollen keek ik veel naar het verleden of het heden. Ik wilde juist betekenis hebben voor de toekomst. Door bijvoorbeeld als businesscontroller te adviseren hoe je financiën zo kunt inzetten dat de samenleving er wat aan heeft. Kritisch zocht ik naar mogelijkheden. Die kreeg ik toen ANWB Hulpverlening mij benaderde om mee te werken aan de professionele doorontwikkeling van hun diensten.” 

Dicht op de business werken 

Justin had meteen een warm gevoel bij zijn kennismaking met onze organisatie. “Hier draait het om de leden; dat zij profiteren van betere service. En met de projecten waaraan ik bijdraag zit ik heel dicht op de business. Ik adviseer bijvoorbeeld over de financiering van nieuwe traumahelikopters én hoe we de inzet van de heli’s financieel effectief inregelen. Ook ondersteun ik allerlei projecten waarmee ANWB Hulpverlening verduurzaamt of bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van een app die mensen met pech automatische statusupdates geeft over wanneer de hulp arriveert. Bij dergelijke projecten zorg ik dat het financiële plaatje erachter goed geregeld is.” 

 

Waardering voor je cruciale rol  

“Je voelt hier de waardering voor je werk. Iedereen speelt een cruciale rol in de organisatie en zo gaan managers en andere collega’s ook met je om. Wil je groeien, dan zoekt je leidinggevende naar opties om dat mogelijk te maken. Zo maak ik nu stappen als projectmanager van Stoplosing. Dit project gaat om de contracten waarmee autofabrikanten een jaar pechhulp bij ons inkopen voor nieuwe auto’s. We onderzoeken hoe de ANWB contractueel de eigen risico’s kan beperken en een eerlijk tarief bedingt. Ik doe het werk dus niet zelf, maar leer hoe ik dat delegeer en monitor. Daarvoor kan ik cursussen volgen, maar krijg ik ook hulp van collega-projectmanagers. Die boden dat aan toen bekend werd dat ik dit project ging doen. Typisch ANWB!” 

Langer op vakantie 

Ook over de mogelijkheden om flexibel met je werktijden om te gaan is Justin enthousiast. “Ik wil met mijn gezin in de zomer een rondreis door Europa maken. Wat extra tijd tussen de reisdagen door leek ons wel fijn. Ik heb drie weken vakantie genomen, maar we gaan vier weken weg. Met mijn leidinggevende heb ik afgesproken dat ik in die tijd vier dagen op afstand werk. Welke dagen dat zijn hebben we al afgesproken. Mooi toch, dat ik zo mijn vakantie kan organiseren?” 

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.