Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Mohini

Data-analist Finance

“Mijn functietitel is data-analist, maar ik ben veel meer.”

3 min leestijd

In de dynamische wereld van datagedreven financiën vond Mohini Ramcharan haar weg als data-analist bij de ANWB. Ze heeft kennis van finance, data en de nieuwste cloud technieken, en beleeft plezier aan het toegankelijk maken van complexe gegevens. Daarmee is Mohini sinds begin 2023 een waardevolle aanwinst voor het Data & Analytics-team van de Finance-afdeling.

Een verrassende switch: van fiscaal recht naar data-analyse

“Na mijn studie werkte ik als financieel analist en belastingadviseur. Toch ontdekte ik dat ik daarin niet echt mijn hart kon vinden,” vertelt Mohini. Gedreven door haar bevlogenheid voor data en programmeren, besloot ze zich om te scholen. Ze verdiepte zich zelfstandig in Python-projecten en volgde een omscholingstraject bij de Techionista Academy. Zo versterkte Mohini haar vaardigheden in data-analyse en data engineering. “Ik wilde niet alleen mensen adviseren, maar ook echt hélpen. Door ze te ondersteunen bij de transitie naar datagedreven werken en het werken met complexe data.” Toen ze met de ANWB in gesprek ging over een baan die haar op het lijf geschreven was, had ze de volgende stap zo gezet.

Een centrale rol in efficiënt datagebruik

Mohini speelt een belangrijke rol bij het klaarzetten van datasets en het automatiseren van processen binnen de Finance-afdeling. Haar werk helpt collega’s om herhalende taken en uitzoekwerk te beperken en om de uitstraling van de ANWB als betrouwbare, professionele organisatie te versterken. Mohini benadrukt het belang van haar werk in het verbeteren van efficiëntie en het verschaffen van waardevolle inzichten via dashboards: “Collega’s worden blij als wij zorgen dat zij met betrouwbare data in control kunnen zijn en snel goede analyses kunnen maken.”

Verrijkende cultuur van samenwerking en groei

Voor Mohini is werken bij de ANWB een waardevolle ervaring die verder gaat dan alleen data en finance. “De ANWB past goed bij mij, omdat iedereen toegankelijk en behulpzaam is en met je meedenkt. Zo zetten we ons samen in om de organisatie met datagedreven werken vooruit te helpen.” In Mohini’s kijk op haar werk en de ANWB als werkgever is ‘helpen’ het sleutelwoord: “Bij de ANWB ben ik een onderdeel van een datateam, ik ben een deel van een gemeenschap die groeit, ontwikkelt en elkaar ondersteunt. Mijn input is gericht op het vooruithelpen van collega's, het ondersteunen van de finance-community en het bijdragen aan de organisatiedoelstellingen.”

Balans tussen ambitie en privéleven

Dat helpen gaat twee kanten op. Mohini is heel blij dat er ruimte is voor haar eigen ambities en ontwikkeling: “Als ik aangeef dat ik datascience en machinelearning heel interessant vind, denkt mijn manager mee over de manier waarop dat ook voor ANWB nuttig kan zijn. En met de flexibiliteit om vier keer negen uur per week te werken, heb ik de ruimte om ook buiten werktijd bezig te zijn met mijn persoonlijke ontwikkeling en interesses. Ik ben zo gek op mijn vak dat ik ook op mijn vrije dagen regelmatig een Python-projectje oppak en video’s bekijk waar ik van kan leren. Mooi toch, als je zo privé en werk kunt combineren?”

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.