Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Emily

Frontend Developer

“Hier verdiep ik me in mijn vak én verbreed ik mijn horizon.”

3 min leestijd

Wat is er nu mooier voor een frontend-developer dan werken aan een applicatie die tienduizenden gebruikers heeft? Zoals de applicatie voor Private Lease. “Mensen kunnen via een grote applicatie op de ANWB-website een auto leasen bij LeasePlan”, vertelt frontend-developer Emily. “Samen met mijn collega’s heb ik het dataverkeer in de applicatie geautomatiseerd. Een complexe uitdaging, omdat veel onderdelen van de frontend gekoppeld moesten worden aan de uitgebreide datasets van LeasePlan.”

Werk met impact

Werken aan een applicatie waar veel mensen gebruik van maken én mogelijkheden benutten om zich te specialiseren in bijvoorbeeld frontend-ontwikkeling, naar die kansen was Emily op zoek. Die kreeg ze bij de ANWB. “Ik had drie jaar als fullstack-developer aan B2B-applicaties gewerkt. Die maken het leven voor een kleine doelgroep makkelijker. Ik wilde met mijn werk juist impact hebben voor een grote groep mensen. Dat heb ik nu zeker. Via Private Lease rijden veel mensen voor een betaalbare prijs.

Specialiseren én je brede kennis ten volle benutten

Waarom Emily zich wilde specialiseren? “In mijn vorige baan deed ik van alles een beetje. Ik was toe aan meer verdieping in frontend. Juist bij het automatiseren van een grote applicatie als Private Lease kwam ook mijn brede kennis als developer goed van pas. Weet je, alle datawijzigingen in de applicatie werden door iemand handmatig gedaan. Denk aan gegevens invoeren over nieuwe auto’s in het aanbod van LeasePlan. Maar ook prijswijzigingen, veranderingen in opties. Noem maar op. Heel foutgevoelig. Nu wordt al die data via een API automatisch opgehaald. Ik heb geholpen om aan de achterkant de juiste technische keuzes te maken in goede afstemming met de business en LeasePlan. En een goede architectuur te ontwikkelen. Daarnaast heb ik er mede voor gezorgd dat die data in de frontend goed wordt verwerkt.”

Leren van collega's

Emily is enthousiast over het Design System waarmee ze binnen de ANWB werkt. “De bedoeling is dat alle development teams het Design System gebruiken”, legt ze uit. “Zo houden we de uniformiteit van anwb.nl en dus ook de Private Lease-omgeving in stand houden. Dit soort zaken bespreken we trouwens ook in de Guild met frontend-collega’s die werken aan de ANWB-website. In de Guild leren we teamoverstijgend van elkaar over frontend-development. Nu is bijvoorbeeld het automatisch uitvoeren van een visuele regressietest een hot item. Extra leuk is dat je via deze club andere ontwikkelaars binnen de organisatie beter leert kennen.

Toon meer

Afwisseling

“Het mooie vind ik dat we ons niet strikt op onze expertise hoeven te richten”, gaat Emily verder. “We vangen elkaar juist op en werken mee aan alle onderdelen. Ik heb niet alleen een verdiepingsslag gemaakt, maar verbreed ook mijn horizon weer”, lacht Emily. “Dat maakt mijn rol bij de automatisering van de Private Lease-applicatie extra interessant. Ik heb veel met de business aan tafel gezeten en hen meegenomen in hoe we door automatisering de applicatie toekomstbestendig maken. En met LeasePlan heb ik veel afgestemd over technische keuzes om hun data goed te verwerken op ons platform. Die afwisseling is voor mij echt een meerwaarde!

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.