Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Nathalie

Adviseur bij het Leden Service Center

“Hier ga ik steeds nieuwe uitdagingen aan en blijf ik leren”

3 min leestijd

Stilzitten en dag in, dag uit hetzelfde werk doen. Dat past niet bij Nathalie, adviseur Reizen bij het Leden Service Center van de ANWB in Den Haag. “Ik zoek steeds naar nieuwe uitdagingen. Zie ik een leuke kans om nieuwe kennis of vaardigheden op te doen of mijn werk te verbreden, dan ga ik daarvoor. Zo werk ik weer toe naar een nieuw doel. Dat is het mooie van werken bij de ANWB: er is hier zo veel mogelijk.”

Laagdrempelig beginnen en doorgroeien

Nathalie volgde de opleiding tourism management en studeerde af in covidtijd. Geen ideaal moment om op zoek te gaan naar een baan in de reisbranche. “Mijn doel was dan ook om op een laagdrempelige manier binnen te komen bij een organisatie die iets met reizen te maken heeft”, vertelt Nathalie. “En van daaruit doorgroeien naar een aantrekkelijke functie in de reiswereld. Via een uitzendbureau kon ik al snel aan de slag bij de ANWB-winkel op de Grote Markt in Den Haag. Daar verkocht ik schoenen, kleding en fietsspullen. Maar ook reisboeken en de verschillende vignetten. Die laatste categorie vond ik interessant.”

Adviseur reizen bij het Leden Service Center

Het winkelwerk opende de deur om stappen te maken binnen onze organisatie. Al snel pakte ze de kans om haar ambities waar te maken. Nathalie: “Ik wilde meer uren in de winkel werken. Maar dat was tijdens de pandemie geen optie. Toen wees het uitzendbureau me op de functie voor adviseur Reizen bij het Leden Service Center (LSC). Twee weken later begon ik aan de eerste verplichte trainingen. Nu help ik onze leden telefonisch met de voorbereiding van een zorgeloze vakantie. Ik stippel autoroutes met hen uit, adviseer over vignetten en help bij het aanvragen van milieustickers. Adviseren over wegenwachtpakketten doe ik ook. En ik regel reisverzekeringen en creditcard-aanvragen. Geen gesprek is hetzelfde. Dat maakt deze functie extra mooi.”

Werken in een leuke sfeer

Ook de sfeer maakt het werk bij het LSC voor Nathalie leuk. “We zijn in totaal met zo’n veertig collega’s. Een diverse club qua leeftijden en achtergronden, ook cultureel. Iedereen doet hetzelfde werk, maar op een eigen manier. Daar leer je veel van. Thuiswerken kan, maar op kantoor is het gezelligst. Als het dan even rustig is, heb je het samen over van alles. Dan ontdek je al snel hoeveel collega’s jouw interesses delen. Je hebt hier heel makkelijk een klik.”

Gamemaster

“En als je wilt, vind je hier genoeg nieuwe uitdagingen”, gaat Nathalie verder. “Zo ben ik naast reisadviseur nu ook gamemaster. Samen met mijn collega-gamemasters bedenk ik spelelementen waarmee we voor nóg meer werkplezier en betrokkenheid in de teams zorgen. En de vitaliteit vergroten. Denk aan een wandelchallenge in de pauze. Daarmee verdien je dan munten die je kunt inwisselen tegen waardebonnen naar keuze.”

Een nieuwe stip op de horizon

Ondertussen is Nathalie in gesprek over nóg een rol die ze naast haar reguliere werk wil oppakken. “Ik heb aangegeven dat ik interesse heb in Helpen+, de interne helpdesk voor collega’s. Lijkt me superleuk. Als je zelf initiatief neemt, kun je hier veel ambities waarmaken.”

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.