Over ANWB

Zorgeloos en met plezier onderweg.

Bij de ANWB maken we het voor iedereen mogelijk zorgeloos en met plezier onderweg te zijn. Dat doen we al meer dan 135 jaar. In die jaren hebben we ons altijd aangepast aan ontwikkelingen in de samenleving en veranderende wensen van onze (potentiële) leden. Ook vandaag de dag staan we voor grote maatschappelijke uitdagingen. Door toenemende verkeersdruk en gevaar voor verkeersveiligheid. Het zijn ontwikkelingen waar we proactief op in willen spelen. Bij alles wat we doen, gaan we uit van het win-win-winprincipe: een win voor de leden, voor de samenleving en voor de ANWB. 

Onze thema's

Eigentijdse oplossingen.

De ANWB loopt voorop met eigentijdse oplossingen op het gebied van mobiliteit, verkeersveiligheid, vrije tijd en vakantie. En levert een bijdrage aan het realiseren van maatschappelijke doelen rond klimaat, duurzaamheid en zorg voor de samenleving. 
Hulpverlening
Onze leden, waar ze ook zijn, wat ze ook doen, kunnen altijd rekenen op de hulp van de ANWB. Voor henzelf, hun dierbaren en voor alles waar ze zuinig op zijn.  
Mobiliteit
Onze leden kunnen op een duurzame en innovatieve manier onderweg zijn. 
Veiligheid in het verkeer
Iedereen kan veilig aan het verkeer deelnemen door onze informatie en ons advies, onze uitgelezen producten en diensten en gerichte maatschappelijke activiteiten.  
Vrije tijd
Onze leden kunnen er in hun vrije tijd helemaal uit zijn, activiteiten met plezier en in alle vrijheid samen beleven en andere mensen ontmoeten. 

Je bent van betekenis

Waar je ook werkt binnen de ANWB.

We bedenken steeds weer nieuwe oplossingen. Van een slimme app die automobilisten en hun connected car verbindt tot maatschappelijke projecten zoals AutoMaatje, waardoor ouderen weer mobiel zijn. Dit doen we vaak in samenwerking met een netwerk van partijen; van overheid tot start-up. Of je nu op de Alarmcentrale werkt en onze leden bijstaat die in paniek langs de kant van de weg staan. Bij de Wegenwacht reizigers met pech weer zorgeloos op weg helpt. Als online marketeer ervoor zorgt dat onze ruim 4,5 miljoen leden de producten uit onze winkels te zien krijgen die voor hen relevant zijn. Met je IT-collega’s werkt aan een app die bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Of reizigers de vakantie biedt die hen verrast. Waar je ook werkt binnen de ANWB, je bent van betekenis. 

Op zoek naar jou

We dagen je uit om samen met ons mee te bouwen aan de ledenorganisatie van de toekomst. We hebben niet alle antwoorden. Daarom zoeken we jou. Jouw frisse blik, lef en ambitie helpt onze organisatie vooruit. Wij geven jou de ruimte en vrijheid om met vernieuwende ideeën te komen. En deze uit te voeren in de praktijk. Wij bieden je afwisseling in je werkzaamheden van vandaag en in je functie van morgen. Waarbij we jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling aanmoedigen. In een inspirerende omgeving met betrokken collega’s.