Over ANWB

Zorgeloos en met plezier onderweg.

Bij de ANWB maken we het voor iedereen mogelijk zorgeloos en met plezier onderweg te zijn. Dat is de missie van de ANWB en daar gaan we al meer dan 135 jaar voor. In die jaren hebben we ons aangepast aan ontwikkelingen in de samenleving en veranderende wensen van onze (potentiële) leden. We brengen onze leden en Nederland verder op het gebied van mobiliteit, verkeersveiligheid, eropuit gaan en vakantie. Dit maakt dat alles wat de ANWB doet, een win is voor de leden, voor de samenleving en voor de ANWB: ons win-win-win principe. En dat kan allemaal dankzij alle medewerkers van de ANWB die het helpen+ in zich hebben. Onze leden kunnen namelijk dag en nacht op ons rekenen, maar ook de collega's staan onderling voor elkaar klaar. En zo zijn wij al meer dan 135 jaar van betekenis.

Waar we voor staan

Voor maatschappelijke impact.

We werken aan zorgeloze en betaalbare mobiliteit voor iedereen, waarbij we streven naar nul verkeersdoden, nul emissie en nul files. De beste informatie, producten en diensten, moeten ervoor zorgen dat onze leden zorgeloos en met plezier eropuit kunnen gaan en op vakantie kunnen om onvergetelijke ervaringen op te doen. We lopen voorop, maar zijn nooit uitgewerkt. Constant werken we aan onze thema's mobiliteit, verkeersveiligheid, eropuit en vakantie.
 • Mobiliteit
  We hechten grote waarde aan bewegingsvrijheid.
  We hechten grote waarde aan bewegingsvrijheid.
  Lees meer...
 • Verkeersveiligheid
  Gaan en staan waar je wil dankzij de verkeersveiligheid.
  Gaan en staan waar je wil dankzij de verkeersveiligheid.
  Lees meer...
 • Eropuit
  De deur uit en de buitenwereld verkennen.
  De deur uit en de buitenwereld verkennen.
  Lees meer...
 • Vakantie
  Een op maat gemaakte vakantie voor een onvergetelijke ervaring.
  Een op maat gemaakte vakantie voor een onvergetelijke ervaring.
  Lees meer...

Onze leden kunnen op een duurzame en innovatieve manier onderweg zijn. Het wagenpark groeit en we veranderen richting connected en elektrisch. Zo zijn we duurzaam en altijd in verbinding. En zo streven we naar een toekomst met zero emissie.

We werken aan de verkeersveiligheid zodat iedereen zorgeloos onderweg kan zijn. We doen dat met bijvoorbeeld de verkeersinformatie, de beste producten in de winkels en door onze maatschappelijke activiteiten zoals de fietsverlichtingsactie. 

We werken constant aan een verrassend aanbod met een combinatie van uitjes, fietsroutes, wandelroutes en verblijf.

Onderweg zijn bij de ANWB dankzij de beste bestemmingen. We zorgen ervoor dat je op reis kan gaan naar de mooiste bestemmingen waar we je zorgen wegnemen en jouw plezier maximaliseren. 

Op zoek naar jou

We dagen je uit om samen met ons mee te bouwen aan de ledenorganisatie van de toekomst. We hebben niet alle antwoorden. Daarom zoeken we jou. Jouw frisse blik, lef en ambitie helpt onze organisatie vooruit. Wij geven jou de ruimte en vrijheid om met vernieuwende ideeën te komen. En deze uit te voeren in de praktijk. Wij bieden je afwisseling in je werkzaamheden van vandaag en in je functie van morgen. Waarbij we jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling aanmoedigen in een inspirerende omgeving met betrokken collega’s.

Je bent van betekenis

Waar je ook werkt binnen de ANWB.

We bedenken steeds weer nieuwe oplossingen. Van een slimme app die automobilisten en hun connected car verbindt tot maatschappelijke projecten zoals AutoMaatje, waardoor ouderen weer mobiel zijn. Dit doen we vaak in samenwerking met een netwerk van partijen; van overheid tot start-up. Of je nu op de Alarmcentrale werkt en onze leden bijstaat die in paniek langs de kant van de weg staan. Bij de Wegenwacht reizigers met pech weer zorgeloos op weg helpt. Als online marketeer ervoor zorgt dat onze bijna 5 miljoen leden de producten uit onze winkels te zien krijgen die voor hen relevant zijn. Met je IT-collega’s werkt aan een app die bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Of reizigers de vakantie biedt die hen verrast. Waar je ook werkt binnen de ANWB, je bent van betekenis.