Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Collega werft collega 

Samen bouwen aan ANWB

Een gezamelijke uitdaging

Elke dag reageren tientallen kandidaten op onze vacatures, maar de beste kandidaten zijn waarschijnlijk bekenden van jou. Want jij kent zowel de ANWB, als jouw kennis door en door. Een vacature gevonden die bij hem of haar past? Draag hem of haar aan als nieuwe collega en ontvang 1000 euro bruto (met uitzondering van ANWB retail, voor deze collega's geldt een eigen collega-werft-collega regeling). 

Zo draag je een collega aan

Een collega aandragen gaat in 2 stappen:

1.    Druk op de knop hieronder. Je gaat dan naar de email die je nodig hebt om iemand aan te dragen.

2.    Vul de gegevens in en stuur de email. Laat jouw kennis ook weten dat je zijn of haar gegevens achterlaat.


De ingevulde email eindigt bij ANWB Recruitment. De recruiter die bij de vacature neemt contact op met jouw kennis. Jouw kennis hoeft dus verder niets te doen. Zodra de kennis aangenomen is, ontvang jij de bonus. 

In verband met vernieuwing van onze werkenbij website gaat het aandragen van nieuwe collega’s tijdelijk via e-mail. Mocht je hier problemen mee ondervinden stuur dan een mail naar werken@anwb.nl.

Belangrijkste spelregels

  • De aanbrenger heeft een ANWB contract (vallend onder ANWB cao of Reizen cao) van minimaal 6 maanden en is op het moment van uitbetaling van de bonus nog steeds in dienst.
  • De sollicitant vermeldt de naam en het personeelsnummer van de aandrager bij zijn sollicitatie in het veld ‘motivatie’ óf is geïntroduceerd via het Collega werft Collega introductieformulier.
  • De geïntroduceerde kandidaat heeft het afgelopen jaar niet voor of bij de ANWB gewerkt. De kandidaat mag het afgelopen jaar dus niet als stagiair, uitzendkracht, gedetacheerde of op een andere manier bij de ANWB hebben gewerkt.
  • Collega’s van de afdeling ANWB Recruitment mogen kandidaten introduceren, maar zijn uitgesloten van bonus.• De kandidaat heeft de afgelopen 12 maanden niet zelf gesolliciteerd.
  • Je ontvangt de bonus zodra de door jou aangedragen kandidaat het ANWB contract heeft ondertekend.
  • De bonus wordt betaald door de afdeling waar de huidige collega werkzaam is.
  • Voor collega's van ANWB retail geldt een aparte collega-werft-collega regeling, meer informatie hierover is te vinden op Talks. 

Het proces 

Please select an application process

Veelgestelde vragen?

Collega werft collega

Dat mag, maar hou er rekening mee dat er vaak maar plek is voor één nieuwe collega per vacature.

Ja, dat mag

Stuur in dit geval even een mailtje naar werken@anwb.nl, dan helpen wij je verder

Vacatures staan eerst maximaal 2 weken intern, daarna komt de vacature ook extern te staan als hij niet al vervuld is.

De bonus krijg je eerst volgende maand bij je salaris op je rekening gestort.