Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Jonas, Mathilde en Sidney

Trainee bij ANWB

“Wat je ook hebt gestudeerd, bij de ANWB is zoveel mogelijk!”

3 min leestijd

De kans om te ontdekken wat er binnen je vakgebied allemaal mogelijk is. Dat was voor Jonas, Mathilde en Sidney een belangrijke reden om voor het traineeship van de ANWB te kiezen. “De Wegenwacht, die kent iedereen wel”, zegt Sidney. “Daarnaast zijn er afdelingen voor verzekeren, retail, reizen, medische hulp en energie. Die diversiteit sprak mij als finance-student enorm aan.” De drie trainees studeerden elk af in een andere richting. Nu het einde van hun traineeship in zicht is, weten ze één ding zeker: voorlopig ligt hun toekomst bij de ANWB.

 

Kansen om je verder te ontwikkelen

Mathilde kwam binnen met een bachelor in bedrijfskunde en een master in marketingmanagement op zak. Na verschillende opdrachten bij onder andere het UX-researchteam, het lidmaatschap- en relatieteam en het propositieteam weet ze welke richting bij haar past. “De digitale kant van marketing”, glimlacht ze. “Ik vind het mooi om met dashboards data te genereren en die te vertalen naar marketingmiddelen om de service voor onze leden te verbeteren. Kijk naar de webpagina’s en apps voor alle verschillende diensten. Genoeg mogelijkheden om me hier in digital marketing verder te ontwikkelen.”

 

Bijdragen aan een betere maatschappij

Bovendien wordt Mathilde blij van de manier waarop iedereen haar helpt groeien. “Helpen+, dat zit hier echt in het DNA. Nóg een reden waarom ik voor de ANWB koos: de maatschappelijke impact. Tijdens mijn studie lag de focus op brandmanagement voor vooral commerciële internationale merken. Op zoek naar een juniorfunctie of traineeship ben ik breder gaan zoeken. Want elk groot bedrijf heeft apps en websites. Via LinkedIn kwam ik in gesprek met de recruiter van de ANWB. Zij vertelde me hoe iedereen hier wil bijdragen aan een betere samenleving. Zo zit ik zelf dus ook in elkaar.”

Investeren in een betere toekomst

Werk met maatschappelijk nut, dat was ook een extra trigger voor Jonas: “Dat vind je niet zo snel bij een bank of verzekeringsmaatschappij. Een functie in die branches lag wel voor de hand na mijn studie informatiekunde en master in applied datascience. Een vriend van me tipte de ANWB. Wat ik zo gaaf vind, is dat hier niet alles om winst draait. De ANWB investeert bijvoorbeeld ook in innovaties als de Medical Drone Service. Een initiatief dat bijdraagt aan toegankelijke en betaalbare zorg.”

Interessante opdrachten

Tijdens zijn opdracht voor het droneteam werkte Jonas aan een kaart van Nederland die grondrisico’s aangeeft. “Die informatie is nodig om de snelste en kortst mogelijke route te berekenen om met drones bloed, medicatie of diagnostische samples te bezorgen bij ziekenhuizen of bloedbanken. De vetste opdracht die ik tot nu toe heb gedaan! En”, voegt hij eraan toe, “het team voor de Medical Drone Service wordt ook mijn werkplek na mijn traineeship. Ze zochten een data-analist. Voor die functie benaderden ze mij. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.”

 

Toon meer

Wat je oplevert, wordt ook toegepast

Een baan bij de ANWB heb je overigens gegarandeerd na het afronden van je traineeship. “In principe ga je aan de slag in het team waar je je eerste opdracht deed”, weet Sidney. “Maar tijdens het traject van 2 jaar word je gestimuleerd om de hele organisatie te ontdekken. Door bijvoorbeeld een dagje met de Wegenwacht mee te gaan. Maar ook door de keuze van je werkplek. Je eerste opdracht staat vast. Daarna ben je vrij om met afdelingen te praten over een geschikt project. Uit de opdrachten waarover Mathilde en Jonas vertelden, blijkt al dat je echt waardevol bent voor de organisatie. Wat je oplevert, wordt ook toegepast.”

Leerzaam werk met verantwoordelijkheid

Bovendien krijg je de nodige verantwoordelijkheid. Zo ontwikkelde Sidney een nieuw liquiditeitsprognosemodel voor ANWB Energie mét een afrekenmechanisme voor klanten. “En in een ander project had ik de rol van projectmanager voor de aanschaf én implementatie van een nieuwe creditcardtool. Het administratieproces voor collega’s die voor hun werk een creditcard gebruiken, was inefficiënt. In de eerste fase begeleidde ik het selectieproces en de aanschaf, daarna dus de implementatie. Superleerzaam!”

Werken aan soft skills

Rollen met zulke verantwoordelijkheden vragen natuurlijk ook om de nodige kennis en vaardigheden. Jonas daarover: “Een dag per week kun je aan persoonlijke ontwikkeling besteden. Hoe je die invult mag je zelf bepalen. Daarnaast heb je regelmatig coachingsgesprekken. En elke maand volgen we met alle trainees samen een training over een specifieke soft skill. Presenteren bijvoorbeeld. Of samenwerken.”

Een mooie start van je carrière

Volgens Mathilde doe je sowieso veel samen met de andere trainees. “Je kunt elke maand mee borrelen. We maken elk jaar een studiereis. En we hebben een uitwisseling met trainees van de ADAC, de Duitse ANWB. Wat het nóg leuker maakt: er is een personeelsvereniging voor jonge medewerkers. Dit is niet alleen een mooie plek om je professionele carrière te starten. Maar ook om nieuwe vriendschappen te sluiten!”

 

Meer weten over het traineeship van de ANWB? 

Lees hier alle informatie over het traineeship van de ANWB. Heb je vragen? Stel ze aan Cigdem, onze corporate recruiter via 06-11015466 of ccaglar@anwb.nl. 

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.