Ontdek ANWB

Bij de ANWB zetten we ons in voor zorgeloze mobiliteit en een duurzame samenleving. Wij zijn het vertrekpunt voor Nederlanders die vol plezier de wereld willen ontdekken. Met een sterke focus op groei, maatschappelijke impact en tevreden medewerkers, creëren we dagelijks waarde. 

Bij de ANWB vinden we dat elk individu en elke actie ertoe doet. Samen maken we Nederland schoner, veiliger en beter bereikbaar. Werkend bij de ANWB, draag je bij aan een duurzame samenleving en help je niet alleen klanten en leden, maar heel Nederland vooruit. We bieden ruimte voor groei, zowel voor jou persoonlijk als voor onze organisatie. Bouw jij straks mee aan de toekomst van mobiliteit? Kijk hier verder wat er allemaal te doen is bij de ANWB. 

Werken bij de ANWB. Jij helpt ons allemaal verder.

Cloudgang ANWB naar AWS 

Verder dankzij jou! 

Bekijk onze vacatures

Een ultieme gebruikerservaring van de Eropuit-app van de ANWB, daar zetten Mateo Vakili (Software Developer) en Frank Bos (Solution Architect) zich voor in. De Eropuit-app kun je gebruiken voor dagjes weg en stedentrips in Nederland. Dankzij Amazon Web Services (AWS) is deze applicatie binnenkort nóg gebruiksvriendelijker. Na livegang kan het projectteam van Mateo en Frank ook andere teams binnen de ANWB ondersteunen om hun werk slimmer en efficiënter te doen. 

Vier maanden geleden is het project gestart. Mateo en Frank vormen samen met twee web developers en een Amazon-consultant in het projectteam. Mateo vertelt: “We werken aan de livegang van de geoptimaliseerde Eropuit-app. Eerst waren er twee verschillende teams in verschillende delen van de organisatie. Eén team voor de app-versie en één team voor de webversie. Het mooie is: nu we AWS gebruiken, voeren we updates direct door bij de app- én webversie.” Frank vult aan: “Organisaties kunnen met AWS verschillende IT-resources zoals rekenkracht, opslag, databases op aanvraag via het internet gebruiken. Hiermee kunnen organisaties hun applicaties en infrastructuur verder (op)bouwen en optimaliseren. Hierbij hoef je geen fysieke hardware meer te bezitten of onderhouden. Jaren geleden moest je bijvoorbeeld nog naar een fysiek hardware center voor het inpluggen of coderen van een nieuwe app. Met AWS is dit niet meer nodig.”“Bij de ANWB maak je veel impact door de hoeveelheid gebruikers van applicaties”

Kies je eigen pad

Mateo is bij de ANWB begonnen als Front-end Developer. Hij vertelt: “Inmiddels ben ik doorgegroeid naar Software Developer. Ik ervaar veel vrijheid om mijn eigen pad te kiezen en hier leer ik ontzettend veel van.” Frank vult aan: “Als IT’er kun je overal aan de slag. Maar bij de ANWB maak je zoveel méér impact door de hoeveelheid gebruikers van apps, zoals Eropuit of Onderweg. Hierdoor krijg je snel feedback op aanpassingen die je doorvoert. En de verschillende leeftijdscategorieën van de gebruikers maken het domein ook super interessant.” 

Ervaringen delen

Binnenkort gaat de vernieuwde achterkant van de Eropuit-app live en gaat het projectteam andere teams binnen de ANWB ondersteunen, zodat ook zij slimmer en efficiënter werken. Frank: “Na livegang delen we onze learnings in een gezamenlijke workspace. Ieder team kan onze oplossing hergebruiken en voor zichzelf inrichten. We gaan vijf andere teams te ondersteunen, waaronder het team van de Onderweg-app en het team van de Routeplanner.” Mateo vult aan: “De collega’s van hulpverlening binnen de ANWB maken al langer gebruik van AWS. Daarom willen we onze ervaringen delen met deze collega’s, en natuurlijk ook horen hoe zij het werken met AWS ervaren. Ons doel is dat nog veel meer ANWB-collega’s hun voordeel halen uit de kennis die wij hebben opgedaan met dit project. Hier profiteert de ANWB als organisatie van.”Nederland verkennen

Mateo en Frank zijn trots wanneer alle vijf teams hun getoetste data-omgeving gebruiken én hierdoor sneller en beter hun werk doen. Mateo: “Als IT’er binnen de ANWB wil je ieder probleem uitvogelen. We zijn zéker uitdagingen tegengekomen, maar hebben telkens weer een oplossing gevonden.” Frank vertelt: “We hopen teams te enthousiasmeren om mee te gaan in onze werkwijze. Dit vertaalt zich vervolgens door in de gebruiksvriendelijkheid van de applicaties en versimpeling van het IT-landschap. Uiteindelijk willen we dat gebruikers ervaren dat de apps sneller en beter werken. En in het geval van de Eropuit-app: dat mensen nóg gemakkelijker dagjes weg en recreatieve routes plannen  en zo Nederland verder verkennen.”

Lees meer

Nieuwste tech banen

Scrum Master Group IT & Data

Help onze development teams impact maken met jouw expertise op het gebied van Agile. Solliciteer voor Scrum Master en help de ANWB in de transitie naar...

Junior Cyber Security Analist

Maak van cybersecurity je nieuwe carrière, start nu als Junior Cyber Security Analist in ons Security Operations Center. 

Onze verhalen

“Hoe vaak krijg je de kans om een rol te pakken die zo goed bij je past?”

“Hier ga ik steeds nieuwe uitdagingen aan en blijf ik leren”

“De juiste mensen op de juiste plek, daar ga ik voor”

Nog niks gevonden waarmee jij ons allemaal kunt helpen?

Maak een jobalert aan en ontvang de meest recente vacatures, die het best bij je passen, in je inbox.