Innovatie hoog op de agenda

Innovatieprogramma Futureproof.

Door continue te blijven innoveren, zorgen we ervoor dat de ANWB relevant is en blijft voor onze leden. Er lopen diverse initiatieven om de innovatiecultuur binnen de ANWB te ondersteunen, zoals Innovation Friday, hackathons, Eat & Greets en Innovation Challenges. De innovatieve ideeën van collega’s maken de ANWB futureproof. Aan Intermediair vertelden innovatie consultant René Herrewijnen en Head of UX Coen de Heer meer over onze innovatiecultuur.

Innovation Challenges

Onder het motto ‘Innovatief idee? Voor de dag ermee!’ worden alle medewerkers van de ANWB uitgedaagd mee te doen aan Innovation Challenges. De onderwerpen van de uitdagingen zijn heel uiteenlopend: ‘Op weg naar 5 miljoen leden’, ‘Hoe kan afleiding in het verkeer door smartphonegebruik worden tegengegaan?’ en ‘Hoe kunnen we de elektrische auto bereikbaar maken voor particulieren?’. Waar je ook werkzaam bent binnen de ANWB, iedereen kan ideeën aandragen.

Uit alle inzendingen worden de beste en meest kansrijke ideeën van een challenge gekozen. Deze ideeën worden gepitcht tijdens de finalepitch voor een jury, waarin ook de directie is vertegenwoordigd. Het winnende idee wordt verder uitgewerkt en indien mogelijk toegepast. Naast ‘eeuwige roem’ ontvangt de winnaar ook een cheque voor een borrel met zijn of haar team. Wil jij ook meedoen aan de Innovation Challenges? Kom werken bij de ANWB en wie weet pitch jij binnenkort ook jouw idee over de jury.

Innovatie bij de ANWB hoog op de agenda