Innovatie hoog op de agenda

De ANWB innoveert continu om een grote gezonde vereniging te blijven met maatschappelijke impact, zodat onze leden maximale individuele en maatschappelijke waarde ervaren. Dit doen we door het bestaande te optimaliseren, het introduceren van nieuwe producten en diensten binnen de huidige pijlers, het uitbreiden van de bestaande pijlers én door de randen te verkennen/ontwikkelen, ook buiten de bestaande domeinen mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Door continue te blijven innoveren, zorgen we ervoor dat de ANWB relevant is en blijft voor haar leden.
Een eigen innovatiemethode
De ANWB beschikt over een eigen Innovatiemethode om onze zoektocht naar nieuwe verdienmodellen te versnellen. Daarvoor stellen we vanuit een Innovatiehub tools en expertise beschikbaar die zorgen voor een gestructureerd innovatieproces genaamd RACE, om continu samen met onze klanten te (in)valideren of we het juiste aan het doen zijn. Daarbij maken we gebruik van design thinking, de lean startup methode en agile & scrum.

De ANWB heeft momenteel 5 strategische innovatie prioriteiten. Op haar bestaande thema`s Mobiliteit, Vakantie en Vrije Tijd. Maar ook op nieuwe thema`s – veelal nog verkenvelden genoemd – als Energie, Huis en Gezondheid.

ANWB Futureproof

Er lopen diverse initiatieven om de innovatiecultuur binnen de ANWB te ondersteunen, zoals Innovation Friday, hackathons, Eat & Greets en Innovation Challenges. Want de innovatieve ideeën van collega’s dragen eveneens bij aan het “futureproof” maken van de ANWB.
Meer weten?

Lees via onderstaande knop meer over hoe wij innovatie oppakken bij de ANWB. 

Naar anwb.nl
Innovation Challenges

Onder het motto ‘Innovatief idee? Voor de dag ermee!’ worden medewerkers van de ANWB bijvoorbeeld uitgedaagd mee te denken over onze “Innovation Challenges”. De onderwerpen van de uitdagingen zijn heel uiteenlopend: ‘Op weg naar 6 miljoen leden’, ‘Hoe kan afleiding in het verkeer door smartphonegebruik worden tegengegaan?’ en ‘Hoe kunnen we de elektrische auto bereikbaar maken voor particulieren?’. Waar je ook werkzaam bent binnen de ANWB, iedereen kan ideeën aandragen.

Uit alle inzendingen worden de beste en meest kansrijke ideeën gekozen. Deze ideeën worden gepitcht tijdens de finalepitch voor een jury, waarin ook de directie is vertegenwoordigd. Het winnende idee wordt verder uitgewerkt en indien mogelijk toegepast. Naast “eeuwige roem” ontvangt de winnaar een cheque voor een borrel met zijn of haar team.

Wil jij ook meedoen aan de Innovation Challenges? Kom werken bij de ANWB en wie weet pitch jij binnenkort ook jouw idee over de jury.

Naar de vacatures