Wegenwacht

Werken bij ANWB Wegenwacht.

Ben je automonteur? Je weet dus hoe auto’s in elkaar zitten. Maar kan je ook goed met mensen omgaan? Wil je meer afwisseling en voldoening in je werk? De ANWB biedt ervaren monteurs een nieuwe uitdaging: word Wegenwacht!
Een Wegenwacht van de ANWB is bezig met het repareren van een auto met pech

Meerijden met de Wegenwacht?

Wil je graag als Wegenwacht bij de ANWB aan de slag maar twijfel je nog? Wij nodigen je graag uit om dan mee te rijden met een van onze Wegenwachten. Tijdens het meerijden kan je al je vragen stellen, je ziet alle pechgevallen en je ervaart echt hoe het is om als Wegenwacht bij de ANWB te werken. Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om het meerijden te regelen!


Word Wegenwacht.

Autotechniek verandert razendsnel. Ieder pechgeval is anders. Dat is zo en dat blijft zo. De eerste wegenwachten in 1946 waren pioniers die eenmaal op de weg er zowat alleen voor stonden met als opdracht mensen weer op weg te helpen. En hoewel er vandaag de dag ondersteuning is met telefoon en computer, moet je als wegenwacht nog steeds een beetje een MacGuyver in je hebben. Iedere wegenwacht doet het werk op zijn of haar eigen manier. 
Behulpzaam
Per jaar lost de ANWB Wegenwacht 1.250.000 pechgevallen op. 
Dagelijks 250 wegenwachten
Elke dag staan door heel Nederland gemiddeld 250 wegenwachten paraat om mensen te helpen.
Betekenisvol
Je bent de steun en toeverlaat van mensen in nood. Vaak doe je wat extra’s. Niet omdat je dat moet maar omdat je dat wilt.

Kijk mee met de Wegenwacht

Al 75 jaar Wegenwacht
Al 75 jaar is de Wegenwacht de iconische gele auto in Nederland. Sinds de Wegenwacht gestart is in 1946, groeide het aantal auto’s van een paar duizend op de weg naar 8,7 miljoen in 2020. En wij groeien mee, want een lekke band in 1946 is ook nog steeds een lekke band in 2021. Zo hebben we afgelopen jaar 1,2 miljoen leden geholpen met pech langs de weg. De beste hulp altijd dichtbij, al 75 jaar.
Elektrische auto's laden met een aanhangwagen
Pechgevallen veranderen bij de Wegenwacht, door de ontwikkeling van auto’s. Elektrische auto’s staan steeds vaker stil langs de weg met een lege accu. De Wegenwacht schiet onderweg te hulp met een bijzondere aanhanger. Wat kan die aanhanger eigenlijk? Jim Otjens, automotive engineer bij de ANWB, vertelt over zijn opvallende ontwerp.

Grijp je kans. Ga de weg op.

Het werk van de Wegenwacht gaat over mobiliteit en pechhulp. Maar een wegenwacht heeft niet alleen met auto’s te maken. Het werk raakt ook bestuurders, de mensen. Per jaar lost de ANWB Wegenwacht 1.250.000 pechgevallen op. En elke dag staan door heel Nederland gemiddeld 250 wegenwachten paraat om mensen te helpen met starten, het vervangen van accu’s of banden en veel, heel veel andere technische ongemakken.

Als je als Wegenwacht wil werken, moet dus allereerst technisch heel wat in huis hebben. Maar dat is zeker niet het enige: je bent ook de steun en toeverlaat van mensen in nood. Regelmatig ben je als eerste ter plaatse bij ongelukken en andere stressvolle situaties. Goede sociale vaardigheden en stressbestendigheid zijn dus bijna net zo belangrijk.